Klippa håret själv? Jag kan säga att tröskeln till att skippa frisören och att bli klippt hemma har varit väldigt hög för mig.

När det gäller att effektivisera sitt liv och att spara pengar på det sättet vi gör krävs att man ifrågasätter gamla sanningar och bryter gamla vanor. För vår del har har det varit så enkla saker som att sluta med sköljmedel, lukta/smaka istället för att gå på bäst före datum, sluta köpa vissa varumärken eller att börja köpa kläder second hand. Men klippningen…

Frisören – före vår sparresa

Före vår sparresa sportade jag en corporate / business frisyr som krävde en klippning för 600 kronor minst varannan månad. 3 600 kronor per år samt den tid det tog att ta sig till och från stan, hitta parkering och allt det där. Parkeringen skulle också betalas + bensin så vi säger 4 000 kronor per år. Det kanske inte verkar som jättemycket pengar men 330 kronor per månad är ändå pengar enligt mig.

Investerat med 7% avkastning per år blir det ändå 1 012 000 kronor vid den tidpunkt när det statistiskt är dags för mig att ta på svepningen (till jag dör alltså).

Klippa håret själv

Nu är det inte en ekonomisk eller effektivitetsfråga varför jag inte gått till frisören på ett och ett halvt år och numera sportar den kaliforniska surfarlooken. Det är faktiskt för att jag 1. har en fantastisk hårkvalitet som jag inte vill beröva världen att beskåda samt 2. att jag inte vill se ut som förr. Jag gillar mitt lite längre hår och frihetens vindar som blåser i det. Basta.

Men som alla med långt hår märker så blir det slitet med tiden – och så även mitt. Därför var det igår dags för mig att underkasta mig en hemmaklippning. Här är det kanske också dags att komma med en rättelse. Jag kommer inte klippa håret själv utan jag oursourcar den tidigare otänkbara hemmaklippningen av mitt hår till fru IGMR. Hon har med bravur börjat klippa sitt eget hår och till och med vågat sig på att klippa lugg själv.

klippa håret själv
Gör inte så här

Klippa håret själv – gör så här

Vad vi har förstått måste man ha en sax som är bättre än en hushållssax. Därför beställde vi en billig frisörsax med bra recensioner. Rustad med denna sax skred vi till verket och lät lockarna falla. En halvtimme senare är jag vacker som en dag och mitt hår går att kamma igenom igen utan trassel med Tangle Teezern (favorit). Hur klipper man sitt eget, eller någon annans hår?

Vi följde denna youtubevideo och resultatet blev väldigt bra. I videon får man tips på hur man klipper långt hår själv och hur man klipper någon annans långa hår.

That´s it – jag kommer definitivt att besöka Salong IGMR i vardagsrummet igen.

Klipper du håret själv? Kort hår och hårtrimmer / hårklippare är populärt och verkar väldigt enkelt.

Signatur