Cashback är en av våra inkomstströmmar som puttas in i in i vårt sparande. De cashbacksajter vi använder är främst Mybonus och Refunder.

Vad är cashback?

Cashback är precis som det låter – pengar tillbaka. Går du in via en cashbacksajt och klickar dig vidare till den butik du vill handla i kommer du få tillbaka lite pengar, som en rabatt men du får den i efterskott och skattefritt.

Cashbacken är oftast en procentsats av totalsumman du handlar för men det kan också vara så att du får tillbaka pengar om du tecknar dig för en tjänst, typ ett elavtal, tidningsabonnemang eller liknande . Dessa tjänster kan du sedan avsluta (kolla villkoren) eller behålla om det är en bra tjänst. Vi gör både och.

MyBonus fungerar som så att du kan tipsa vänner via en tipslänk. Du får då 10% av deras bonus under ett år. Har du en vän, sambo, kollega eller annat spännande kan du registrera dig och sedan värva dem som medlemmar och så kan de också nyttja erbjudandena. Värvar man till Refunder  får du och den du värvar en slant tillbaka.

Länkarna ovan är mina värvningslänkar. Vill du så kan du registrera dig via dem för att sedan själv bjuda sambo, fru, make, vänner och ge dem värvningsbonus.

Vi använder cashback så mycket det går och främst när vi köper linser, vid renoveringapotekklädinköpfröer till trädgården med mera.

Just kombinationen att söka billiga priser och sedan se om affären har cashback på Mybonus eller Refunder gör att det trillar in cashbackpengar då och då. Pengar som sedan investeras. Vi har angett vårt konto hos Avanza som utbetalningskonto vilket gör att pengarna faktiskt investeras och Väl investerade jobbar de vidare för oss.

OBS! Cashback är alltså pengar i fickan, skattefritt, i och med att det räknas som att du får en rabatt på de köp du gör eller de tjänster du tecknar dig för.

Det finns många cashbacksajter…

Det finns en hel uppsjö av cashbacksajter och vi är medlemmar i fler än Mybonus och Refunder. Vi har dock slutat använda dem eftersom de enskilda summorna man får ut ibland inte är stora. Då är det bra att kanalisera köpen till en eller två tjänster för att kunna plocka ut pengarna med jämna mellanrum. Det brukar vara en 100 kr gräns innan man kan göra en utbetalning.

Vi föredrar MyBonus men använder som sagt även Refunder. Refunder eftersom de har H&M samt Amazon som alternativ. Varför Mybonus? Jo eftersom man kan värva och få lite pengar från sina vänners köp. Värvningen håller i ett år och sedan trillar inga pengar in. Mybonus har ofta lite högre cashback också.

cashback mybonus
MyBonus status i detta nu efter tre år. FINA pengar.
cashback refunder
Refunder status i detta nu

Cashback & cashbackerbjudanden i detta nu:

  • Betterwealth – Teckna dig, sätt in 100 kronor och få dels 100 kr i cashback och 100 kronor insatta. Både jag och Fru IGMR har gjort detta och totalt 400 kronor intjänade.
  • Sigmastocks – Bli kund och får 125 kronor i återbäring. Både jag och fru IGMR har blivit kunder och därmed trillar 250 kronor in.
  • Greenmatch – Godkänd offert på solceller ger 184 kronor cashback. Denna har vi gjort och det fungerade fint.
  • Climatehero – Genomförd klimatenkät ger 5 kronor. Fungerar fint och många bäckar små…
  • Telge Energi– Vi har utnyttjat detta två gånger då vi skrev över elabonnemanget på fru IGMR för att kunna göra just detta. 300 kronor tillbaka i cashback och ett års fri årsavgift.
  • Göta Energi – 300 kronor återbäring OCH 500 kronor att handla på Willys för. Detta har vi också utnyttjat.
  • Greenely – 300 kr återbäring. Elavtal som vi nyttjat två gång med ovan beskrivda abrovink. Har fungerat fint och dessa hade vi ett tag. Billig el och timpris.

Till sist – cashback – gratispengar

Det är som sagt pengar rakt i fickan. Om man nyttjar erbjudandena och använder cashback på behovsstyrda och nödvändiga inköp – då är det ett grymt verktyg.

Förresten – är det någon som har Tibber som elavtal? Jag har uttömt alla cashbacks ovan på elavtal och sneglar nu mot Tibber. Om någon vill värva mig, maila värvningslänk på igmrmail@gmail.com.

Signatur