Status april 2021. 38 månader sedan vi hade noll på kontot och vår stora sparresa och omställning påbörjades. Jag längtar ibland tillbaka till de glimrande första månaderna när huvudet gick på högvarv och jag såg möjligheter i allt. Bloggar, böcker plöjdes och alla samtal. Pendeln hade skiftat och livet glittrade som solbänk på en vattenspegel.

Men fasen, det gör det faktiskt ganska ofta nu också. Denna resa som det innebär att göra som vi gör är just en resa. Det är inte samma nu som för 20 månader sedan. Som med allt i livet blir saker och ting vardag och tur är väl det trots allt. Vi blickar framåt och njuter av resan och alla insikter under tiden.

Fru IGMR har spännande uppdrag på jobbet nu som är nästan exakt det hon vill göra i framtiden fast i eget AB. Hon är en svamp och bara suger åt sig allt med fokus på framtid, både kunskapsmässigt men också att odla kontakter. Roligt för henne.

IGMR juniors första jobb

Igår lönearbetade vår son för första gången på riktigt. Mitt jobb behövde barnmodeller till bilder för vår webbsida. IGMR junior var i rätt ålder och igår var han inbokad 14:00. Jag måste säga att mitt pappahjärta smälte när jag såg honom i den situationen och följde alla instruktioner bra.

Välbetalt var det också! 700 kronor för en timme! Detta har varit ganska stort för honom och jag har funderat mycket på hur vi ska omsätta detta i någon slags lärdom.

  1. Det är hans pengar, han har tjänat dem och verkligen ansträngt sig. 2. Jag vill att detta jobb ska fungera som en morot inför framtiden. 3. Helst ska han inte slösa bort allt.

Vi pratar ganska ofta om pengar och vikten av att spara. Därför var han helt med på att han ville spara en del av pengarna. Samtidigt har han tjatat om vissa spel under en tid. Det vi kom fram till var att han skulle dela upp pengarna i fem lika stora högar. En hög sparas i indexfond. Fyra högar får han göra vad han vill med. Det lutar åt att en av de fyra högarna går till välgörenhet efter att han av någon anledning fått upp ögonen för Nordkorea och att barn världen över har det svårt.

De tre sista högarna kommer troligtvis spenderas på Robux (Robloxvaluta) och spelet ”Just Dance” till AppleTV. Det känns helt ok och just dessa tre högarna utgör moroten till att tjäna pengar själv. De andra två högarna gör är han stolt över sig själv och bygger självkänsla.

Status ekonomi april 2021

Sparandet tuffar på. Sparkvoten denna månad är 54% och vi är nu 25,7% fria. I rena siffror har vi nu sparat 1,54 miljoner kr och nettoförmögenheten är 3,40 miljoner kr.

Vi skulle kunnat spara mycket mer denna månad men många fakturor hopade sig. Fackavgifter, bilförsäkring och annat gjorde att våra fasta utgifter är höga i april.

Norröver går det

En väldigt störig sak var att prova på försäkringen till vår bil gick ut 16 april. Av någon outgrundlig anledning glömde jag bort detta och blir nu straffad för det. Försäkringen autoförnyades och Folksam ville inte säga upp försäkringen. Bilförsäkringen på Folksam kostar 4 800 kronor per år för halvförsäkring och Länsförsäkringar vill ha 2 400 kronor fast med lite bättre villkor. Jag får snällt vänta i ett år och säga upp Folksam.

Jag tycker det känns så otroligt otidsenligt att binda upp sina kunder på ett år. Det finns så många utmanare nu som inte har bindningstid på sina försäkringar. Hoppas storbolagen ändrar sin policy också. Jag kommer inte vara Folksamkund i framtiden.

Status april 2021 hälsa

Både huvudet och kroppen känns helt ok. Jag och fru IGMR sprang milen i Bokskogen i förrgår. I mål stannade klockan på 51 minuter vilket är grymt eftersom milsspåret är så kuperat.

Våren gör också sitt. Mer ljus, mer pyssel i trädgården och mer av allt det goda lyfter humöret.

Vad mer?

Igår var det storstädning och vi gjorde en stor utrensning av kläder. Det blev en full Sellpykasse, en full IKEA kasse som skall skänkas och en full IKEA kasse till textilåtervinning. Några par skor får också följa med till återvinningens fraktion ”brännbart”.

Status april 2021

Trädgården är underbar nu. Mina favoriter kungsängsliljorna är uppe och jag bara njuter.

Kungsängslilja
Alltså…
Regntunna Status april 2021
Mycket nöjd med vattenspegeln i regntunnan.
Örtträdgård
Jag gjorde en örthörna av lite överblivna cortenstålrabattkanter.
Växtskylt
Fru IGMR gjorde växtskyltar av gamla golvlister, bambu och jutesnöre.

Nu tar vi snart helg. Lönecava ikväll och hemmagjord falafel. Trädgård och utehäng i helgen.

Har ni några planer?

Ps. Du har väl inte missat att Fru Efficient Badass släppt en bok? Min recension av Sparboken hittar du genom att just klicka på Sparboken.

Signatur