Förr skrev jag mer om cashbackerbjudanden och mer av varan har nu efterfrågats av mig via läsarmail. Cashback är en av våra inkomstströmmar som puttas in i in i vårt sparande. Vi använder främst cashbacksajten Refunder.

Vad är cashback?

Cashback är precis som det låter – pengar tillbaka. Går du in via en cashbacksajt och klickar dig vidare till den butik du vill handla i kommer du få tillbaka lite pengar.

Oftast är det som en procentsats av totalsumman du handlar för men det kan också vara så att du får tillbaka pengar om du tecknar dig för en tjänst, typ elavtal. Dessa tjänster kan du sedan avsluta (kolla villkoren) eller behålla om det är en bra tjänst. Vi gör både och. Refunder är rätt och slätt pengar tillbaka.

Vi använder cashback när vi köper linser, vid renovering, apotek, klädinköp, fröer till trädgården med mera.

Just kombinationen att söka billiga priser och sedan se om affären har cashback på Refunder gör att det trillar in cashbackpengar då och då. Pengar som sedan investeras. Väl investerade jobbar de vidare för oss.

OBS! Cashback är pengar i fickan, skattefritt, i och med att det räknas som en rabatt.

Det finns många cashbacksajter…

Det finns en hel uppsjö av cashbacksajter och vi är medlemmar i fler än Mybonus och Refunder. Vi har dock slutat använda dem eftersom de enskilda summorna man får ut ofta inte är stora. Då är det bra att kanalisera köpen till en eller två tjänster för att kunna plocka ut pengarna. Det brukar vara en 100 kr gräns innan man kan göra en utbetalning.

Vi föredrar MyBonus men använder som sagt även Refunder. Refunder eftersom de har H&M samt Amazon som alternativ. Varför Mybonus? Jo eftersom man kan värva och få lite pengar från sina vänners köp. Värvningen håller i ett år och sedan trillar inga pengar in.

cashback mybonus
MyBonus status i detta nu efter tre år. FINA pengar.
cashback refunder
Refunder status i detta nu

Cashback & cashbackerbjudanden i detta nu:

  • Telge Energi– Vi har utnyttjat detta två gånger då vi skrev över elabonnemanget på fru IGMR för att kunna göra just detta. 540 kronor tillbaka i cashback och ett års fri årsavgift.
  • Göta Energi – 360 kronor återbäring OCH 500 kronor att handla på Willys för. Detta har vi också utnyttjat.
  • Greenely – 360 kr återbäring. Elavtal som vi nyttjat två gång med ovan beskrivda abrovink. Har fungerat fint och dessa hade vi ett tag. Billig el och timpris.
  • Hedvig hemförsäkring 360 kr – Vi bytte för ett år sedan villaförsäkring från Länsförsäkringar till Hedvig. Förutom cashback sparar vi knapp 100 kr i månaden till bättre villkor.
  • Ownit 180 kr – Vi byter abonnemang på internet relativt ofta för att spara pengar och nyttja välkomsterbjudanden.
  • Readly 78 kr – Prova på en månad gratis och få 78 kr. Säg upp innan månadens slut.
  • A3 210 kr – Som ovan. Vi har haft både Ownit och A3 för att nyttja cashback.
  • Larm.se 79,50 kr – Få en offert på larm utan att förbinda dig att köpa.
  • Dagens Industri 78 kr – Lite knixiga att säga upp men går plättlätt att använda appen/tjänsten “Mina tjänster” för att säga upp dem enklare.

Sedan kan jag som inte låta bli att slänga in tips om Odla.nu som har 3,6% återbäring. Jag brukar beställa från dem och Impecta men i år handlade jag fröerna redan för ett par månader sedan. Då var det halva priset på allt hos Blomsterlandet.

Till sist

Det är som sagt pengar rakt i fickan. Om man nyttjar erbjudandena och använder cashback på behovsstyrda och nödvändiga inköp – då är det ett grymt verktyg.

Kör ni cashback? Har jag missat något?

Signatur