Status mars 2021 – ljuva mars! Veckan som har gått har innehållit ungefär exakt noll inlägg. Till skillnad från många bloggare (tror jag) skriver jag endast på känsla och i stunden. I sällsynta fall tidsinställer jag inlägg.

Eftersom denna vecka har bjudit på låg intensitet på jobbet, sol och därmed möjlighet till trädgårdshäng, familjehäng, tidig hämtning av IGMR junior, promenader med vänner och bilmekande – då har ni och bloggen tyvärr blivit nedprioriterade.

Men nu är jag tillbaka vid tangentbordet eftersom jag har lite tid över. Min far kommer över om en stund och vi ska felsöka hans bil lite på covidsäkert avstånd utomhus.

SÅ – hur har månaden gått?

Status mars 2021 – lifvet

Som sagt. Ljuva mars! Tranorna väller in över huset i V-formation, det surrar i trädgården och våra fågelholkar kollas in av småfåglarna. Jag ser till att placera mig i trädgården och bara njutgräva, ogräsrensa (ja det är igång – har säkert rensat 100 st nejlikrot och lika många citronmeliss) och ta små gubblurar i hängmattan.

Våren är verkligen helt underbar och det händer så mycket i naturen nu.

I övrigt har jag inte så mycket mer att tillägga. Vi har det gött och ser fram emot påskveckan och lite ledighet.

flätad avgränsning
En liten rabatt fick sig en flätad avgränsning av grenarna från äppleträdsbeskärningen.
tranor v formation
En av många V-formationer som väller in just nu.
status mars 2021
Lönecavan blev igår till en löneöl i våra hemmabyggda loungefåtöljer av lastpallar. Sol och varmt.

Status mars 2021 BiLaRnA

Jo men tackar som frågar. Jag håller fortfarande på med projektbilen. Den vill inte gå rent och jag felsöker vidare. Utmanande och roligt samtidigt som det är frustrerande. Det är just det som är det fina med denna bil trots att den dummar sig. Jag kan bara välja att låta den stå till lusten kommer tillbaka. Nu har den stått tre-fyra dagar och i helgen är det på det igen.

Jag lär mig så mycket på detta projekt så att det bara krullar sig i huvudet. Det är så roligt att få ta sig an något man tycker är kul och lagom utmanande.

I övrigt har jag förkovrat mig mer i hur man tvättar och rekondar en bil riktigt bra själv. Om ni är intresserade över en guide så får ni gärna kommentera nedan. Det tar tid att göra en sådan och om intresse inte finns så lägger jag hellre tiden i trädgården, löpspåret, med en bok eller (så klart) med min familia.

Kort kan jag visa några bilder från vårtvätten av vår Honda Civic.

rekonda bilen själv
De produkter som användes och i den ordningen de användes (med start från höger).
skumlans
Skumlans.
status mars 2021
Skumlansen är verkligen helt underbar. Skummet hänger kvar på bilen och drar med sig skiten som ni ser. Minimerar risk för repor då man inte bearbetar mekaniskt.
skumlans
Så här ser skumlansen ut. Adapter på så att den passar i gör det själv mackar.
status mars 2021
Och till sist ett bilskämt som jag tyckte var skoj. Ni som fattar, fattar.

Status mars 2021 – pengarna

Ja det går ju bara upp och upp. Säkert mer för många än för oss i och med att vi har mycket pengar i globala indexfonder som presterat sämre än OMX30. Skit samma – det jämnar ut sig i längden tänker jag.

ISK mars 2021
Status mars 2021

Portföljens värde ökade med 89 000 kronor i mars och sparkvoten låg på 52%. Nu har vi nästan 1,47 msek investerat. Avanzadelen av sparandet gick över 400 000 kronor och Lysadelen är nu stadigt över miljonen.

Det är så häftigt att se styrkan i månadssparandet och att detta går att uppnå på ynka 37 månaders sparande.

Skatteåterbäringen kommer trilla in inom kort också. Vi kommer nog inte att stoppa in dem i sparandet utan lägga dem i ett ”ha roligt konto”. Detta för att kunna åka på fler mysiga stughelger och vara lite mer spontana framöver. Totalt blir det ungefär 10 000 kronor vi får tillbaka.

Vi sparar fortfarande mycket som ni ser men vi kommer inte maxa in varenda krona framöver – om inte börsen dyker och ett tillfälle uppenbarar sig. Vägen framåt är en resa och vi vill också kunna lägga tid och pengar på det som vi värderar och njuter av.

Thats it!

Ha en fin helg och njut av solen om den tittar fram.

Signatur