Tacksamhet. Jag hade egentligen tänkt skriva ett annat inlägg nu men efter min morgon får jag ändra planerna.

Idag är det skolstart och unge IGMR börjar ettan. En stor dag och en pirrig dag för honom. Denna helg har vi haft väldigt mycket obruten och närvarande tid med varandra eftersom vi tältat i helgen. När man har så mycket tid att skrota runt och bara vara tillsammans händer det mycket. Så många samtal och funderingar som annars inte får ta plats – dessa samtal och stunder blir nu istället det centrala.

IGMR junior har varit ganska nervös inför skolstarten så tälthelgen har varit en fin avledning men också ett bra sätt att ha tid för allt som bubblar upp i en sexårings hjärna. Promenaderna, samtalen på stocken vid havet, lägerelden, stjärnhimlen, när vi bygger fördämningar i en liten bäck och tjötandet i tältet. Förr när allt snurrade på med chefande, karriärande och stress är jag inte säker på att jag skulle tagit mig den tiden.

Tacksamhet
De läsare med falkögon ser vårt vinröda tält vid en liten vresig tall. Frigående får till vänster.

Många av de viktiga sakerna och funderingarna tar tid att samtala sig fram till. Jag upplever att många av de för honom svåra ämnena kräver full närvaro från en förälder men också ett tryggt och tillåtande samtal. Inte helt lätt alltid i dagens jäkt.

Skolstart

Idag var det då dags och fru IGMR skulle lämna den lille eftersom jag hade en kul tandläkartid just denna morgon. Jag vill ju med och vinka av honom jag också men icke.

Väl i bilen på väg till tandläkaren tänds motorlampan, precis som tidigare denna sommar. Det är klart tråkigt med en krånglande bil men det är ju som det är. Det fina är att den inte dör helt utan hamnar i ”limp mode”. Jag tar mig hem lagom till att det är dags för att gå till skolan.

Så tack vare den krånglande bilen får jag vara med och vinka av honom idag. Jag är tacksam att jag fick vara med på skolstarten och skapa ytterligare ett minne med min son. Tacksam för en fantastisk tälthelg med familjen och tacksam för den väg vi slagit in på.

Livet är det viktiga. Tacksamhet, hårda prioriteringar i livet och en sunt förhållningssätt att allt skall ta slut en dag. Det är grejer det.

Bilen – det löser sig nock.

Signatur