Ja så lät det från flera goa gubbar som gjorde sin första arbetsdag efter semestern. Det suckades över hemester och hur påfrestande det är med fru och familj så nära inpå 24-7. Gick jag över till en annan avdelning verkade det vara sommarens poolbygge och renoveringar på diverse hus som diskuterades. Allt var som vanligt alltså.

Men samtidigt var det inte som vanligt att börja arbeta igen – det var knappt någon där utan de flesta som var åter i arbete efter semestern satt hemma.

Lunchsituationen med folk på varannan stol och inte mitt emot varandra är också märklig. Det är märkliga tider och jag kan nu när jag sitter här i mitt nya arbetsrum konstatera att jag är väldigt nöjd med att få sitta hemma en hel del under 2020.

Optimering

Vårens hemmajobb var helt okej men det lämnade en del att önska. I och med att datorn stod framme pillade jag gärna med den efter arbetstid. Det var för lätt att slinka dit helt enkelt. Jag kom heller inte in i något bra tempo med pauser och lunch.

Detta halvår ska jag dock försöka ta ett omtag på hemmajobbandet. Jag vill ha en lite mer tydlig start och ett tydligt slut på dagen. Har jag inte saker att fylla dagen med så ska jag inte sitta och bara pilla med whatevva utan faktiskt avsluta dagen och göra något konstruktivt. Promenad, projekt, blogg, träning, träffa vänner – typ så.

Jag vill också komma ner lite i mitt inre tempo och njuta mer av vardagarna detta halvår (och framåt förstås). Det får bli ett försök att skapa en mer njutbar arbetsdag och vardag helt enkelt.

Har ni några tips för hur man har det bättre när man arbetar på distans?

Signatur