Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

IGMR bloggen fyller två år

IGMR bloggen fyller två. Vi är precis hemkomna efter en väldigt fin helg på Österlen med övernattning i tält. Det är egentligen på tok för sent att publicera ett nytt inlägg nu… Men när jag lommade omkring här hemma och diskade rent Trangiaköket insåg jag att bloggen nog fyller två idag.

En snabb koll – och ja det stämmer. 297 inlägg exklusive detta är runnit ur dessa frugala fingrar.

Det är fortfarande lika roligt och lärorikt att mata denna blogg med inlägg. Som grädde på moset lär jag mig mycket och nya vänner och bekantskaper har jag fått.

Nu som då tycker jag vill jag skriva om och visa på en annan väg än den som jag, och vi, gick på förr. Förr utkämpades ett flerfrontskrig där man skulle prestera överallt. Jag som chef, anställd, make, far, vän och världsmedborgare. Många far illa av den vägen på ett eller annat sätt. Hälsan, relationer och egentid blir lidande. Viktig tid och viktiga år försvinner i ett jagande.

För mig försvann några år och jag höll på att tappa bort vem jag egentligen är. Det värsta i hela skiten är att jag själv var orsaken till att rävsaxen slog igen och gick djupare och djupare in i mitt ben. Vårt och mitt konsumtionsmönster & dyra boende var den sista dödsstöten mot att kunna styra och bestämma över våra liv. Det och det märkliga jagandet efter, ja vad?

IGMR & bloggen

Vi tycker det är viktigt att visa att det finns något annat än den gängse bilden av lycka och framgång. Man kan leva ett väldigt bra liv på mindre pengar och jag vill påstå att det livet kan med råge slå det flådiga. Med bloggen vill jag också visa kraften i att sätta ett mål och inrätta sitt liv efter att nå detta mål. I bloggen kan jag visa vägen, metoden och stegen som vi har tagit för att äga mer av vår tid.

IGMR fyller två
Fru + IGMR junior. Brashäng på stranden någonstans på Österlen 8 aug 2020. En magisk & gratis kväll + upplevelse.

Jag vill jag skriva om det jag fann som ibland kallas FIRE, ekonomisk frihet eller ekonomiskt oberoende eftersom det är ett bra och tillräckligt löst ramverk för att kunna passa många. Det ger möjligheter och inte bara ekonomiska. Genom att vara varsam med sin tid, pengar och uppmärksamhet kommer man kunna få mer kvalitet i sitt liv.

Ovan saker och förstås lite goa DIY projekt 🙂

Hoppas ni gillar det som skrivs på bloggen. Vill ni att jag ska skriva mer om något ämne – kommentera gärna.

Over and out

Signatur

28 kommentarer

 1. Cosmonomics.se

  Grattis till din nyblivna tvååring! 🙂

  /Cosmonomics.se

  • HerrIGMR

   Tack!

 2. Charly

  Kul att följa och bli inspirerad!

  • HerrIGMR

   Tack Charly!

 3. pipan

  Har precis hittat hit men detta verkar vara en toppenblogg! Allt gott

  • HerrIGMR

   Roligt!

 4. Skogsanna

  Grattis till 2-åringen. Du har en sån där blogg där jag läser inläggen två gånger. Vad är det nu för klokt han skriver, jag måste läsa ett varv till så jag verkligen förstår!

  Jag gillar de mjuka inläggen mest men det kanske är blandningen med DIY och pengar som gör helheten. Lycka till med fortsättningen.

  • HerrIGMR

   Tack SA.

   De mjuka inläggen är roligast att skriva. Livet är ju inte värdet på ISKn utan det man gör med sin tid. Därför blir det inte så mycket “köpte Avanza global för X antal kronor”.

 5. Frihetsmamman

  Grattis! Stort att du orkat så länge! Hoppas på många fler år!

  • HerrIGMR

   Bloggen är en av sakerna som adderats där jag får energi och kan kanalisera allt junk i huvudet. Det tar dock mycket tid men är lärorikt och wunderbart. Tack!

 6. FruEfficientBadass

  “Genom att vara varsam med sin tid, pengar och uppmärksamhet kommer man kunna få mer kvalitet i sitt liv.” Mitt i prick! Grattis till två år.

  • HerrIGMR

   Tacofärs!

 7. Kristoffer

  Gillas väldigt starkt – stort tack för att du delar med dig, det berikar verkligen!

  • HerrIGMR

   Tack Kristoffer!

 8. Utdelningssmålänningen

  Grattis till 2 år!
  Läste ditt länkade inlägg om utmattningssyndrom och jag som också varit utbränd kände igen mycket men inser att jag kom lindrigare undan, åtminstone i början. Jag bytte dock snabbt arbetsgivare och bransch helt: från att vara högpresterande managementkonsult till att plocka varor i en kartong på ett lager i ett par år.

  Nu har jag sedan många år igen ett kvalificerat och oftast inte stressigt jobb, men arbetskapaciteten är inte i närheten av vad den var tidigare trots att det nu är 19 år sedan.

  • HerrIGMR

   Jag tror att det kan vara problematiskt att gå tillbaka till samma situation som gjorde en sjuk. Bra att du gjorde en förändring och vilken förändring! Jag bytte också tjänst ganska omedelbart till en utan personalansvar. Det gjorde mycket men resan tillbaka var fantamej tuff… eller kanske ska säga “är tuff”. Kommer nog, precis som du säger, inte tillbaka helt och hållet inser jag verkligen efter denna vår.

   Tack för kommentaren 🙂

 9. Investeringsundersköterskan

  Stort Grattis på 2-årsdagen. Hoppas det blir många fler år 🙂

  • HerrIGMR

   Jamen det gör det nog – och tack. Följer med nöje din blogg å 🙂

 10. Spartacus

  Grattis! Ser fram mot många fler år. 🙂

  • HerrIGMR

   Tack Spartacus. Ja bloggen får nog hänga i ett tag till 🙂

 11. Ingrid

  Håller med ovanstående – gillar verkligen din blogg! Helheten och delarna!

  • HerrIGMR

   Tack! Det spretar lite men sån är jag 🙂

 12. The Dividend Story

  Stort grattis! Gillar verkligen din blogg och ser mycket upp till er klokskap och sunda värderingar. Keep up the good work!

  • HerrIGMR

   Tack DS!

 13. jacke77

  Hej Igmr.
  Riktigt bra jobbat. Grattis och hoppas du bara fortsätter på samma spår. Vi investerar på liknande sätt och det känns riktigt bra. Lycka till med livet och sparandet.
  Mvh.jacke77

  • HerrIGMR

   Tack Jacke!

 14. En kopp te

  Din blogg, i like it a lot. Gärna mer DIY och trädgårdstankar. Men livsbetraktelser allra helst.

  • HerrIGMR

   Tack. Ja det är de inläggen som är roligast att skriva. Pengarna är en sak och där är processen redan klar och den fungerar. Den är dock viktig att visa också men mer sporadiskt 🙂

Kommentera