IGMR bloggen fyller två. Vi är precis hemkomna efter en väldigt fin helg på Österlen med övernattning i tält. Det är egentligen på tok för sent att publicera ett nytt inlägg nu… Men när jag lommade omkring här hemma och diskade rent Trangiaköket insåg jag att bloggen nog fyller två idag.

En snabb koll – och ja det stämmer. 297 inlägg exklusive detta är runnit ur dessa frugala fingrar.

Det är fortfarande lika roligt och lärorikt att mata denna blogg med inlägg. Som grädde på moset lär jag mig mycket och nya vänner och bekantskaper har jag fått.

Nu som då tycker jag vill jag skriva om och visa på en annan väg än den som jag, och vi, gick på förr. Förr utkämpades ett flerfrontskrig där man skulle prestera överallt. Jag som chef, anställd, make, far, vän och världsmedborgare. Många far illa av den vägen på ett eller annat sätt. Hälsan, relationer och egentid blir lidande. Viktig tid och viktiga år försvinner i ett jagande.

För mig försvann några år och jag höll på att tappa bort vem jag egentligen är. Det värsta i hela skiten är att jag själv var orsaken till att rävsaxen slog igen och gick djupare och djupare in i mitt ben. Vårt och mitt konsumtionsmönster & dyra boende var den sista dödsstöten mot att kunna styra och bestämma över våra liv. Det och det märkliga jagandet efter, ja vad?

IGMR & bloggen

Vi tycker det är viktigt att visa att det finns något annat än den gängse bilden av lycka och framgång. Man kan leva ett väldigt bra liv på mindre pengar och jag vill påstå att det livet kan med råge slå det flådiga. Med bloggen vill jag också visa kraften i att sätta ett mål och inrätta sitt liv efter att nå detta mål. I bloggen kan jag visa vägen, metoden och stegen som vi har tagit för att äga mer av vår tid.

IGMR fyller två
Fru + IGMR junior. Brashäng på stranden någonstans på Österlen 8 aug 2020. En magisk & gratis kväll + upplevelse.

Jag vill jag skriva om det jag fann som ibland kallas FIRE, ekonomisk frihet eller ekonomiskt oberoende eftersom det är ett bra och tillräckligt löst ramverk för att kunna passa många. Det ger möjligheter och inte bara ekonomiska. Genom att vara varsam med sin tid, pengar och uppmärksamhet kommer man kunna få mer kvalitet i sitt liv.

Ovan saker och förstås lite goa DIY projekt 🙂

Hoppas ni gillar det som skrivs på bloggen. Vill ni att jag ska skriva mer om något ämne – kommentera gärna.

Over and out

Signatur