Idag är jag glad som en speleman. Jag var tidigare idag hos min nya tandläkare och situationen var inte alls så dålig som jag tidigare trott.

Som jag nämnde i inlägget ovan har jag dragit på att gå till tandläkaren. Dumt? Ja.

Anledningarna är ett gäng men främst har jag haft en fobisk rädsla för nålar men även hela sjukhus/tandläkarmiljön. I samband med att jag drabbades av mitt utmattningssyndrom kom jag i kontakt med en underbar KBT-terapeut som jag verkligen klickade med.

Tandläkare
Idag känner jag mig pepp. Rock on!

Hon inte bara förstod mig och min situation gällande utmattningssyndromet. Hon hjälpte mig också att komma över min nålrädsla och den värsta rädslan för hela vårdsituationen genom något så enkelt som acceptans. Att känna att det är okej att vara rädd men att göra saker man är rädd för ändå. Det värsta som kan hända är väl att man svimmar och det har folk överlevt förr. Känslor finns men det finns ingen direkt koppling känsla = sant. Jag har jobbat på med min rädsla och tagit varenda influensavaccin och inte hoppat några läkarbesök sedan dess.

HURSOMHAVER. Idag var jag hos tandläkaren och det visade sig att jag nock bitit sönder emaljen på vissa tänder. Stress… Inga hål, inga problem whatsoever förutom detta. Men – det behöver åtgärdas för att skydda tänderna mot framtida problem. Dryga 10 000 kronor kommer det gå på och det känns helt okej nu när äntligen buffert och luft finns.

Jag har inte varit jätteekonomisk av mig i detta fall. Jag har varit på en konsultation och jag fick väldigt gott intryck av tandläkaren. Förtroendet är viktigt för mig och priset känns okej. Därför kommer jag avboka en annan konsultation och jag kommer inte prisjämföra. Nu vill jag bara ha detta åtgärdat och glömma tänderna några år (förutom vanliga besök).

Ta hand om era bissingar – de är viktiga för hälsa och plånbok.

Signatur