Den frågan brukar ChooseFI ställa i slutet av varje intervju…

Nog har det shoppats en del, främst kläder och tågresan till Kroatien om man kan räkna in den i shopping.

Min favoritpodd ChooseFI brukar i slutet av varje intervju ställa frågan vilket inköp under året som skänkt mest lycka till intervjuobjektet. Svaren brukar inte vara himlastormande utan det är ganska ordinära saker som påverkat vardagen positivt.

Om vi ställer frågan till mig?

Så herr IGMR – vilket eller vilka inköp har skänkt dig mest lycka under året

Tja… det finns några kandidater. Just nu har jag på mig ett par Nike Lunarlon i grön mocka som jag fyndade på Tradera för 200 kr. Det är en besparing på kanske en tusing men framförallt trivs jag väldigt bra i dem. Det är dock inte dem som får mitt frugala hjärta att slå extraslag. Här kommer mina två saker som skänkt mig mest lycka:

  • Hårfällan. Vi har ett inbyggt badkar och att rensa brunnen från hår var och varannan vecka var inte kul. Speciellt inte med tanke på det begränsade utrymmet under badkaret. Hårfällan löste detta galant. 45 kr och lite cashback från Mybonus. Det är flera månader sedan jag rensade brunnen och det rinner fortfarande fint. Håret samlar sig i fällan och med en liten papperstuss tar man upp det och slänger. Toppengrej.
  • Mina brusreducerande trådlösa hörlurar. Jag är rätt lättstörd på jobbet och tappar fokus lätt. Trots att jag sitter i eget kontor låter det som om jag delar rum med fem personer. Pappväggar alltså. Dessa hörlurar är väldigt bra i förhållande till sitt pris. De täcker hela örat och har en funktion som gör att brus och buller minskar. Jag köpte mina, i princip oanvända, på Tradera för 350 kronor. Nya verkar de kosta 669 på CDON och lite billigare om man använder Mybonus.

Mina hörlurar kommer från ett obskyrt Kinesiskt bolag men enligt recensionerna har de presterat bra och jag kan bara hålla med. Ska man köpa märkesgrejer blir det dyrare. Köp gärna begagnat då någon annan kapat toppen på prislappen.

Vilka inköp av prylar har skänkt dig mest lycka i år?

Kan prylar skänka lycka?