Vår kära Fru EB skrev igår ett inlägg om vad hon har för kreditkort och hur hon gör för att maximera värdet av detta. Vi vill ju inte vara sämre så här kommer våra tips på kreditkort.

Kreditkort är ett intressant ämne så jag tänkte berätta vilka kort vi har och hur jag använder dem. Jag kommer också lägga några länkar till korten jag använder. Om ni registrerar er via de länkarna får jag en liten slant. Så då var det avklarat.

Till korten.

Vi använder främst två kort i Sverige och sedan har vi ett kort som vi använder utomlands. Utöver det är vi också medlem i SAS Eurobonus vilka i sin tur har ett samarbete med Preem.

Vi har anmält våra två kort nedan till Preems samarbetssida med SAS och tankar bara på Preem från och med nu. Detta gör att vi utöver rabatterna kopplade till korten får två eurobonuspoäng respektive ett eurobonuspoäng på bemannade / obemannade stationer. Drivmedlet betalas förstås med Ikano eller Komplettkortet men det förstod ni nog redan. 

På SAS brukar vi skrapa ihop så många poäng att vi kan köpa en fin julklapp varje år ”gratis” för våra poäng. Det kan vara till oss eller till nära och kära. Alternativt sparar man poängen längre och får hela eller delar av flygresor betalda.

Komplett Mastercard

Detta är vårt huvudkort. Det har ingen årsavgift, fria kontantuttag, 50 dagar räntefritt och det har några olika rabatter kopplade till sig. Rabattstegen ser ut så här:

  • Köp på komplett.se 4%
  • Köp på onlinebutiker 2%
  • Övriga köp 1%

Ett bra vardagskort som är gratis och för oss som gärna handlar online är riktigt vasst.

Ikano Visakort

Detta var det första kortet vi skaffade och det gjorde vi på grund av att Ikano har en rabattkalender. Varje månad får man rabatter i en utvald butiksbranch. I september får man 20% rabatt hos bokhandlare och t.ex. i december får man 10% hos leksakshandlare. Rabatten dras på slutsumman vilket möjliggör rabatt på redan rabatterade varor.

Ikano rabattkalender
Glöm inte att ovan rabatt är på slutsumman. Har butiken du handlar i rea/kampanj får du rabatt på rabatt.

Ikano har också 1% rabatt på bensin året om och även detta kort är gratis att ha, alltså ingen årsavgift.

Easyliving Mastercard – utomlands.

Detta är ett trevligt kort att ha med sig utomlands. Fördelarna är att man inte har valutapåslag utomlands, självriskreducering på hyrbil, reseförsäkring med avbeställningsskydd, avbeställningsskydd på evenemangsbiljetter betalade med kortet.

Årsavgiften är 195 kronor men med länken ovan får man det gratis i ett år. Själva kommer vi säga upp mitt kort inom ett år och teckna ett nytt på fru IGMR.

Glöm inte att kolla igenom vårt inlägg om hur man köper saker så billigt som möjligt.