Sista dagen i frihet innan ekorrhjulet börjar snurra.

Så sitter man här igen och förbereder sig mentalt för att återgå till lönearbetet efter att ha fått smaka frihetens sötma. Fem veckor har passerat och jag tror aldrig vår lilla familj har varit närmre varandra.

Igår när sonen somnat tog jag och fru IGMR ett glas vin på altanen, summerade sommaren och pratade framtid. Ett härligt och bubblande samtal som andades nyfikenhet, möjligheter och tacksamhet. Om inte världen går under har vi om fem – sex år väldigt stora möjligheter att själv bestämma över vår tid.

Månad för månad skapar vi oss mer frihet. Vi sparar, vi drar ifrån, vi adderar. Sakta men säkert börjar dels en angenäm vardag skapas och sakta men säkert börjar vi förstå bättre vad vi mår bra av och vad vi vill ha.

sista dagen i frihet sommaren
Sommaren 2019. Vi saknar dig redan 🙁

Sommaren har varit väldigt fin och VÄLDIGT lugn. Vi hade en del lösa planer på att göra en roadtrip och besöka bloggkollegor, vi skulle gå på Bounce, vi skulle gå på badhus och annat. Vi har dragit ner det till ett minimum och i princip bara skrotat runt. Detta var vad vi behövde efter en intensiv vår. Stora doser familjetid, natur, lugn, hav, promenader, samtal, böcker, gubblurar, poddar, god mat, och träning.

Några spridda tankar, tips och reflektioner från sommaren:

Dokumentären Paradise Lost på HBO var något i hästväg. Musiken, tidsdokument, persongalleriet. Tre avsnitt om totalt sju timmar. Jag önskar att jag hade den kvar att se. Tre barn blir mördade och det Amerikanska rättssystemet fallerar.

Boken Digital Minimalism av Cal Newport har stannat kvar hos mig. Min största utmaning nu är Ipaden. Helst hade jag gjort mig av med den men resten av familjen håller inte med. Mitt trick just nu är att ha den urladdad. Fru IGMR har inte satt den på laddning än efter två dagar. Får se hur lång tid det tar innan hon gör det.

Lysa

Vår spartjänst Lysa har återigen sänkt avgifterna efter att ha omförhandlat sin exponering i Sverige. De har bytt från Xact till Öhman Sverige Marknad Hållbar. Avgiften ligger nu på 0.349 %. Om man är kund och rekommenderar en vän får man 17% rabatt under tre månader. Min inbjudningslänk hittar ni här och vill ni läsa mer om förändringen är det bara att surfa in på deras blogg.

DIY to FI

En av sonens vänner satte sig på studsmattans skyddsnät så det gick sönder i ett fäste. Ett nytt kostar dryga 1000 kronor. Vi ville inte köpa nytt men hade heller ingen vettig tråd att sy fast fästet med. En snabb googling gav att den starkaste tråden fölk har hemma är tandtråd. Sagt och gjort sydde jag fast fästet med tandtråd. Vi får se hur UV-stabilt det är men igår hade vi fyra killar studsandes och brottandes i studsmattan. Nätet höll.

Slow Home Podcast

Jag och fru IGMR lyssnade häromdagen på The Slow Home podcast. Gästen var Blaire Palmer, en tidigare BBC journalist och företagare. Blaire lär nu ut konsten att navigera i, och finna sin väg i, industrialismens sätt att arbeta på. Hon menar på att sättet vi organiserar arbete på nu är i princip artvidrigt och att vi gör våld på oss själva varje dag. Hon nämner också ett nytt sätt att organisera arbete på – Teal-organisationer. Ett annat och mer evolutionärt riktigt sätt att organisera sig på enligt henne. Jag har en del att kolla upp här men det får bli på jobbet, höhö. Ni hittar avsnittet här. Läs mer om Teal organisationer här.

Nu ska vi njuta av det sista av den sista dagen i frihet.

Signatur