Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Jag missade vår årsdag…

Årsdag – Den nionde augusti 2018 gav jag mig in i bloggvärlden och anammade mitt internetalias “Herr IGMR”. Namnet på bloggen tog några dagar att bestämma sig för. Till slut mynnade det ut i att det skulle vara något musikrelaterat och Herr IGMR-kompatibelt.

Just “ibland gör man rätt” kommer, som vissa kanske listat ut, från Markus Krunegårds låt “Ibland gör man rätt, ibland gör man fel“. Lyssnar man på texten klämmer han också till “lev med det” och “det är inte hur man har det, det är hur man tar det”. Just acceptans är något som har varit nyckeln till att jag kom ut på andra sidan mitt utmattningssyndrom som en (enligt mig) vettigare och levande människa. Detta samt att jag gillar denne mans musik och texter gjorde att jag lät denna textrad pryda min blogg.

Tanken bakom bloggen var, och är, visa på och att erbjuda ett alternativ till den gängse vägen. Hur man vill leva sitt liv och vad man vill göra med det är upp till var och en. Detta sätt att leva innebär dock att man får en grund att stå på. Denna grund gör att fler alternativ och valmöjligheter öppnar upp.

Förstasidans bild på vägen är tagen av mig när jag och fru IGMR gifte oss i Los Angeles och sedan drog på en treveckors roadtrip. Denna resa tänker jag fortfarande på nästan varje dag trots att det gått ett antal år sedan vi kom hem. Frihetskänslan var berusande och något jag knappt nosat på sedan jag var barn. Den resan var viktig, dels förstås för att vi gifte oss men också för att ett frö såddes inom oss. En gemensam frihetslängtan? För mig betyder den bilden mycket och det är också därför den fick pryda förstasidan.

Salvation mountain
Salvation Mountain. Magiskt ställe med en fascinerande historia. Också känd från fina filmen “Into the Wild”

165 inlägg senare och 210 000 sidvisningar senare kan jag konstatera att bloggandet har varit bland det bästa jag gjort på senare år. Jag har träffat nya vänner, jag har fått möjlighet att på ett mer strukturerat sätt reflektera över vitt skilda ämnen, jag har lärt mig massor om internetz och jag har fått en plattform att visa hur ett mer nedskalat liv kan upplevas starkare.

Återigen – det har varit viktig för mig är att visa att det finns en annan väg att ta. Bredvid den där vägen många väljer finns en dörr som leder till något helt annat – ett liv som tär mindre på dig själv och världens resurser.

Hoppas ni vill hänga med på ett år till.

5 kommentarer

 1. Jacke77

  Hej på dig IGMR.
  Riktigt bra blogg du har. Intressant läsning varje gånd du skriver något. Gillar starkt att du har allt i indexfonder Avanza Global och Spiltan Aktiefond investement. Det är allt vad manbehöver långsiktigt. Inte många som slår den kombo långsiktigt. Själv har jag 100% Avanza Global. Men brukar vikta om en stor del till Spiltan investement. Men just nu känner jag mig tryggast 100% Global index. Men Spiltan inv har klarat sig riktigt bra även i år. Ha det så bra du och din familj.
  Mvh. Jacke77

  • Anonym

   Tack Jacke och det värmer att du gillar bloggen + kul att vi har samma investeringsstrategi.

 2. Flow-FI

  Hurra! Jag är mycket glad för att du började blogga och vi fick kontakt! =)

  • Anonym

   Ditto kompis!

 3. Pappa betalar?

  Alltid kul och intressant att läsa dina inlägg. Väldigt bra att du startade bloggen så att många andra kan få ta del av er resa.

  Fortsätt med det ni gör.

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

Kommentera