Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Status juli 2019

Dags för status juli 2019. Så har ytterligare en lön trillat in och månadens sparande är redan avklarat. En snabb avstämning vid med Fru IGMR vid frukostbordet och en överföring till Lysa samt en till Avanza – klart!

När jag summerar juli ser jag att vi har häng på halvmiljonen nästa månad om börsgudarna vill oss väl. Det skulle smaka fågel i och med att nästa månad är det ett och ett halvt år sedan vi började spara. 

Månadens sparkvot blev 63%, portföljen har tickat upp till 476 174 kr och vår nettoförmögenhet är nu 2 287 983 kr. 

status juli 2019
Staplarna och våra mungipor håller stadig kurs norröver.

Semester

Nog om detta. Vi har knappa två veckor kvar på semestern tillsammans. Fru IGMR fortsätter sedan två veckor till allena med IGMR junior som sin vapendragare. Vi har inte nog med semester och föräldradagar så att fru IGMR kan ta ut sju veckors betald semester. Men med sparsamheten som superkraft är det inga problem att brygga ett par veckors lönebortfall.   

Vi är nu i Västervik och njuter av den svenska sommaren. Livet går sin stilla lunk. Vi matar hästar, promenerar, tittar på hafvet, lyssnar poddar, sover, vilar, lyssnar musik, snicksnackar, hänger på Lidl, glor film och håvar efter spigg.   

turistbyrå Gamleby
Pappahumor i Gamleby

 Inatt vaknade jag strax innan fyra och gick ut och tittade på soluppgången. Otroligt vackert men min första tanke var att jag måste ta en bild till IGMRs instagram. Det är fan inte okej. 

Jag läser nu boken “Digital Minimalism” av Cal Newport och jag är rätt inne på att fimpa vår Instagram. Jag vill inte ha de tankarna i huvudet utan jag vill kunna rätt och slätt njuta av en soluppgång. Vi får se 🙂  

Hoppas ni har en riktigt fin semester och sommar. Vi gillar den Svenska sommaren, den är verkligen härlig!

Signatur

4 kommentarer

 1. Flow-FI

  Ni är sjukt grymma! Helt otroligt att nosa på 500k på så kort tid.

  Gällande digital stress kanske det kan vara bra att ta det i cykler och försöka pausa när det behövs och köra på när man vill. Det är klart lite kontraproduktivt om man ser sin digitala närvara som ett företag och måsta mata daglig content för att inte tappa läsare osv. Men för sin egen skull kanske det kan vara gött med lite semester även från digiwork. 🙂

  • Ibland Gör Man Rätt

   Tack FF. Det digitala ger och tar. Upplever att bloggen varit otroligt positiv, speciellt alla människor jag träffat genom den. Sedan tar det också lite på en. Funderar på om semester från. Logg inte blir nästa års grej. Instagram är jag rätt säker på att jag ska ta bort.

 2. FruEfficientBadass

  Instämmer med Instagram. Var det du som berättade om en kvinna som gått någon kurs i digital mindfulness och som nu, för första gången på flera år, kunde äta en muffin utan att först fota den? Kanske var det ChooseFI. I vilket fall, som vanligt kul att läsa era sammanställningar. Det går som tåget.

  • Anonym

   Men gud vad sorgligt och sicket tidsdokument. Jag tog bort min Instagram idag och skriver ett halvlångt inlägg om det imorgon tillsammans med ett boktips – "Digital Minimalism".

Kommentera