Vi går mot mer riskspridning.

Jag var lite krasslig i helgen och hade tid att lyssna ikapp på en massa podcasts. Choose FI hade två bra avsnitt om utdelningsinvestering. Avsnitt 122 + 122R. Detta ledde till att vi sålde Xact Högudelande till förmån för indexfonder.

Speciellt fredagsprogrammet 122R tycker jag var riktigt bra. Brian och Karsten från Early Retirement Now gästade avsnittet. I stora drag kom man fram till att utdelningsinvestering kräver en hel del kunnande och att det finns större risker än i indexinvestering. Man berörde också att man troligtvis kommer få en högre avkasning över tid på indexinvestering. Nu är det olika skattesystem i USA och Sverige så jag kan inte jämföra detta rakt av.

Jag tänker inte gå in på detta ämne djupare än så här då jag egentligen kan för lite om det och jag har en strategi som fungerar bra – indexinvestering.

Jag har ett separat ISK konto hos Avanza där jag köpt XACT Högutdelande för de pengar jag dragit in via mina side hustles.Nu har jag nu sålt alla XACT Högutdelande och köpt två fonder med låga avgifter, Avanza Global samt Spiltan Investmentbolag, istället. Ett sparande som passar mitt sinnelag bättre och även min investeringsstrategi. Jag trodde i början att jag behövde ha lite kul, ett lekkonto. Ett år in i FIRE-projektet känner jag är nöjd ju mer jag slipper tänka på sådant. 100% index passar mig fint.

Det är många småsparare i Sverige som älskar utdelningsaktier. Jag förstår dragningen till dem men det är inte för mig. Det blev tydligt i och med dessa två podavsnitt.

Hängmatta
Indexinvestering / hängmatteinvestering. Familjen IGMR style.