Vilken click bait rubrik va? Gratis drivmedel 🙂

Jag har legat lågt på bloggfronten och verkligen firat påsk. Min syster har sovit över ett par dagar och det är verkligen fint att få umgås över en lite längre tid. Promenader, god mat, lugn musik och lata dagar i trädgården. Vi pratade en hel del ekonomi, min syster och jag. Det var spännande och kanske inget vi pratat så mycket om tidigare. Hennes besök slutade med att vi ordnade en ISK på Avanza till henne med ett månadssparande till Avanza Global. Good for her!

Underbar kvällspromenad med Baby IGMR.
Rabarbern är skördemogen. Vi ser fram emot många pajer.
Långpromenad med Baby IGMR. 

Just i trädgården har det hänt saker. En granne kom över med sättpotatis som de köpt för mycket. Det var inte mycket annat för mig att göra än att gräva en djupbädd till. En tidigt potatissort var det också så det blir himmaodlat till midsommar. Just sättpotatis är jag för snål att köpa. Det är dyrt och jag tycker att de man köper i affären till inga pengar alls runt midsommar är fina. Gratis är dock gott och djupbädden kommer finnas kvar efter midsommar.

En sommar satte jag vanlig potatis som blivit över och hade fått långa groddar. Det fungerade fint men jag fick mothugg så fort jag nämnde att jag gjort så. Ni läsare har kanske djupare kunskap om vad det är som kan gå snett? Jag förstår att köpt sättpotatis är kontrollerad och sjukdomsfri. Hur ofta händer det att man får hem smittad potatis från Willys? Vågar man kompostera potatisskal? Enlighten me please.

Idag var vi och hälsade på en hund (+ägare) som vi hittat i den lokala Fejsbookgruppen. Vår son vill ha ett husdjur men vi är inte så övertygade. Akvariediskussionen har lagt sig och nu och vi har tänkt att eftersom vi är så mycket hemma kan vi hjälpa någon i närområdet som behöver hundpassning. Fru EB har hundpassning som extraknäck och det verkar gött. Vi kommer inte ta betalt men det lär nog trilla in en och annan vinflaska misstänker jag.

Hunden då? Det var en charmant ung dam av rasen Spansk Vattenhund eller ”Perro de agua español”. Fru IGMR visade upp sina gamla hundtränarkunskaper och fick henne att sitta still och sedan komma på kommando. Tycke uppstod verkligen och jag hoppas snart att vi får möjlighet att passa henne. Kul!

Drivmedlet då? Jo Utdelningsbagaren  tipsade mig idag om att Ingo har en kampanj fram till juni. Man får alltså fem liter gratis bensin/diesel eller etanol om man hämtar hem deras app och lägger till sitt kort. De gratis fem litrarna syns i appen efter 24 timmar cirkus. Jag fick till och med bildbevis från Utdelningsbagaren – och mycket riktigt, det fungerar. Jag har anmält mig och väntar andaktsfullt till mina fem liter trillar in. Jag har inget samarbete med Ingo utan detta är ren välvilja från mig och Utdelningsbagaren. Klicka här för att komma till Ingos sida.

Gissa om de 6-8 gratismilen (beroende på körstil) kommer kännas fina. Brisen genom håret, armen ut genom fönstret och ”Born to be wild” i stereon (sista var ett skämt). 

Signatur
[adrotate group=”1″]