Content writer. Förra veckan började jag doppa tårna i ett nytt side hustle som content writer. Det finns flera ställen man kan göra detta på. På sajter som tex Fiver kan man marknadsföra sina färdigheter och få riktade personliga uppdrag som man tar betalt för. Jag har dock gjort det enkelt för mig och gått med i Topcontent.com och tagit listade uppdrag där.

Hur gör man? Vad är detta? Vad får man betalt?

Content är innehåll. Man skriver innehåll till websajter, tex recensioner, förklarande texter, användarguider eller annat. Man kan även göra ett språktest för översättning av engelska eller de nordiska språken till svenska. Jag har gjort språktestet för engelska och danska. Nu väntar jag med spänning och se om det går vägen. Testen var inte jättesvåra men de har ansträngt sig för att skapa texter som inte går att köra i Google Translate.

Betalningen för contentskrivande beror på uppdraget och uppdragets längd. Jag skrev fyra texter om totalt 1700 ord. Lönen för detta är dryga 22 EUR. Om det är värt det eller ej beror på hur snabb du är och om du måste göra research på ditt ämne.

Betalningen sker till Skrill som är en tjänst som liknar Paypal. Du kan sedan föra över pengarna till ditt konto. Skatten då… ja den måste man anmäla själv i din deklaration eller ta upp den i räkenskaperna för ditt företag om du har ett sådant. Det dras inte automatiskt!

De fyra uppdrag jag gjort tog mig ungefär 3,5 timmar. Trots bloggen är jag ingen van skribent och jag tror att det finns ett stort utrymme för förbättring här. Uppdragen som är tillgängliga just nu handlar mycket om onlinecasino. Jag känner en viss tveksamhet här och har därför valt att välja andra uppdrag som då inte var lika välbetalda.

Sammanfattningsvis måste jag säga att det är ett bra extraknäck för den som vill tjäna lite extra pengar. Insteget är lågt – en dator med internetuppkoppling och ok svenska så är du igång. Det var mer utmanande om man jämför med mystery shoppingen som jag också gör, men på ett positivt sätt. De små grå fick arbeta hårt för att få ihop det.

Jag har inget samarbete med Topcontent utan detta är bara ett tips till dig som vill testa detta lilla extraknäck du kan göra från hemmet, bibblan eller stranden.

Update 7 mars 2019:

Nu har jag flera uppdrag avklarade och lönen för dessa har betalats ut, i tid, precis som beskrivs på hemsidan. Uppdragen varierar från texter till byggvaruhus till korta artiklar om serier.

Andra extraknäck & sätt att tjäna pengar hittar du här.

Signatur