Nu behöver jag ett råd från er. Fiskar som husdjur?

Vår femåring är besviken på att hans högt älskade föräldrar lider av pälsdjursallergi. När vännerna radar upp husdjur på led får vår son nöja sig med imaginära ekorrar som dessutom blivit lite tråkiga och tappat geisten. Ekorrarna kommer dessutom snart att flytta ut tillsammans med granen de ”bor” i och då står han där igen – husdjurslös.

Medan bästa vännen bygger hinderbanor och ”världar” till sin hamster, Blixten, försöker vår son komma på djur som faktiskt fungerar att hålla som allergiker. Nakenhund, nakenkatt, nakenjåtta – ja naken allt. ”No can do” säger vi i föräldrakör – du förstår lille vän, allergenerna sitter i huden och saliven varpå vi möts av en mörk liten blick.

Nu är det så att herr IGMR var en ivrig akvarist i unga år och fiskar har seglat upp som ett solklart husdjursalternativ. Jag tycker det är väldigt roligt med fiskar och inte minst akvarieväxterna. Ett välskött akvarium är också vackert och rogivande att se på.

På minussidan finns så klart kostnaden för akvariet (jag har spetsat in mig på ett Fluval Edge á 2000 kr), fiskar, inredningsinköp, driftskostnad och skötsel. Att ha stationära husdjur är också hämmande om en längre resa skulle planeras. Ett annat minus är att fru IGMR inte är med på tåget. Hon vill inte a l l s på grund av ovan nämnda orsaker.

Fiskar som husdjur

Så jag ställer frågan till er. Är ett akvarium förenligt med en frugal FIRE livsstil? Är det en hobby som passar barn? Har ni några andra idéer? Hur får vi fru IGMR med på banan?

Signatur