Organisationsförändringar. Julen står för dörren och herr IGMR har sedan tre dagar intagit horisontalläge i soffan på grund av en förkylning.

Organisationsförändringar

På både herr och fru IGMRs arbeten sker det just nu organisationsförändringar och jag måste säga att det är rätt skönt att ligga i soffan istället för att möta rödgråtna kollegor som blivit varslade. Jag känner verkligen för de kollegor som blir drabbade. Vissa kommer ganska snabbt hitta nya arbeten och andra kommer få det tufft. En kollega som blivit varslad är ensamstående med två barn och har just köpt ett hus. Hon säger att hon inte kommer klara kostnaderna på A-kassa. Ingen åtråvärd situation.  

På mitt arbete har processen varit transparent med stormöte, mbl-förhandlingar och nu förhandlingar på individnivå. Intranätet har pepprats med uppdateringar om processen.  Fru IGMR däremot fick veta förra veckan på ett kontorsmöte veta att det skulle ske just organisationsförändringar. Mer information skulle komma dagen efter hette det. Under förra veckan kom HR-avdelningen ner från Stockholm och hade olika möten men ingen info kom. En extra krydda är att fru IGMR arbetar på ett öppet ABV-kontor. HR-avdelningens möten med mötesdeltagare sker för öppen ridå. Personalen väntar fortfarande på information men ledningen är tyst. Någon eller några har blivit varslade men det vet man endast på grund av skvaller. Våra arbetsgivare har olika arbetssätt i kan man lugnt säga.  

Varken jag eller fru IGMR är berörda av dessa varsel som för min del beror på ökad digitalisering inom retail och för frun en nedgång i efterfrågan på kontorets tjänster.   

Vi känner oss lugna

Lugnet jag för min och vår del känner är till stor del tack vare vår strävan efter FIRE. Vi sparar 50% eller mer av vår inkomst och en av oss skulle kunna gå hemma utan inblandning av A-kassa eller Arbetsförmedlingen. Vi skulle helt kunna rå oss själva. Detta är en superkraft i vardagen och en trygghet som jag aldrig tidigare i mitt liv känt. Jag har alltid klarat mig men på något sätt också alltid lyckats leva på gränsen vilket kostat på mentalt. Nu återtar vi makten över våra egna liv.   

Förändringen i mindset kom via boken Your Money or Your Life av Vicki Robin, Joe Dominguez, som ruskade liv i herr IGMR. Gapet mellan inkomst och utgifter var förr en pirrande möjlighet till att få spendera – det är det inte nu. Nu är det en pirrande möjlighet till att få spara och återta initiativet. Utöver det ger det ett stort välbefinnande att börja värdera sin egen tid och att inte ägna sig åt mindless konsumtion som förstör vår värld (och min inre värld).   

Man behöver inte vara Einstein för att räkna ut att vårt juklappstips är just denna bok. Vi har inte slutat köpa böcker eftersom jag tycker om att läsa om, gå tillbaka och ge bort. Som julklapp tycker jag böcker är suveräna. En bok är personlig, har ofta bra prisläge, komposterbar, lätt att skänka vidare samt INNEHÅLLET förstås. Denna bok är perfekt till vänner, familj och kanske till en julklappslek.   

Vill ni stödja oss kan ni köpa boken via denna affiliatelänk

Signatur