Vi lägger 2018 till handlingarna.

Vi släpper tvättstugan och sammanfattar 2018. 2018 är året då vi slog in på en annan bana. Vi ändrade spår och började prioritera oss själva genom att köpa tillbaka vår tid. Ni som har följt med sedan bloggens start har också sett att mindset FIRE har även fått andra positiva effekter, annat än att kontona har vuxit. Tid som förr spenderats på prylackumulering och andra ”bekvämligheter” har tagits tillbaka och läggs på familjen. Vi har det bättre på alla plan och jag är tacksam för vad 2018 förde med sig.   

Vi hoppas 2019 blir minst lika bra men här och nu är viktigast.   

Med det sagt hade jag tänkt gå igenom vad vi åstadkommit med vårt sparande och amorterande.    I starten av denna resa hade vi noll kronor på sparkontot och 30 000 kr i kreditkortsskuld. Kreditkortsskulden tillkom då vi inte hade en buffert och vår garageport gav upp totalt.   

Så. Från mars och framåt har vi, förutom att betala av de 30 000 kr, sparat ihop 246 000 kr. Utöver det har vi amorterat av ytterligare 55 000 kr på huset och CSN. Sparkvoten från mars fram till nu ligger på 49,9%. Tvättstugerenoveringen äter lite pengar just nu men vi ligger ändå på en sparkvot runt 40% då jag gör allt själv och köper smart.   Året i stapeldiagram ser ut så här:  

2018 till handlingarna
Det går fortsatt norröver snabbt.

FIRE 2026 är förhoppningen. Oavsett vad som händer är det skönt att ha pengar på kontot och att leva på halva lönen. Det är frihet bara det.   Vi önskar er ett fint nyår. Nu snabbstädning och krig med baby IGMR för att få på honom en skjorta. 

Vill ni sluta året på topp? Ta en koll på Mr Money Mustache´s föredrag nedan.

Signatur