Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Fail – Ett antiklimax i en romb.

Fail, fail, fail. Det har varit tyst från mig i några dagar här på bloggen. Det beror inte på paus från sociala medier eller sånt modernt. Det beror på att jag är en enkelspårig man och tvättstugan har tagit all min kroppsliga och mentala kapacitet under mellandagarna. Egentligen var det inte tänkt att jag skulle sitta här och skriva ikväll.

Fru och baby IGMR är på besök hos svärföräldrarna och tanken var att jag skulle få fritt spelrum för att avsluta golvläggningen i tvättstugan.

Ödet ville annorlunda

Vi backar bandet. I mellandagarna har jag lärt mig kakla. Väggarna som skulle kläs med kakel är nu klara och resultatet är helt ok trots att någon idiot (jag) inte gjort underarbetet till 100%. Idag var stora golvläggardagen.

I två timmar mätte jag med laseravståndsmätare, krysslaser och vanligt måttband. Jag ville utgå från golvbrunnen med golvläggningen men jag fick inte rätt på det. Till slut insåg jag att jag befann mig i en romb och inte i ett kvadratiskt rum. När detta gick upp för mig spelades “Film Noir” med svenska bandet Unter Den Linden. Texraden “en illusion som var en illusion” gjorde att jag kände mig som om jag befann mig i en tredje dimension. Jag fick rätt på det till slut och golvläggningen gick som en dans.

Efter ett par – tre kvadrat lagda skulle jag skicka en “titta vad duktig och noggrann jag är” statusbild till fru IGMR . Iphonekameran är tydligen känsligare än mina blå eftersom jag i telefonen ser att golvet inte har samma färg. Innan jag började dagens arbete, noggrann som jag är, kontrollerade jag att alla lådor golvläggningen hade samma batchnummer (samma bränning) och då skall de också ha samma färg. Det är tanken i alla fall.

Nu stämde inte detta i vårt fall och vårt vita mosaikgolv såg ut som ett oregelbundet schackbräde. Fru IGMR och svärföräldrarna konsulterades på telefon och beslutet togs att riva upp allt igen. Jag är milt sagt inte glad på företaget som sålde mosaiken till oss. Fortsättning följer…

Bilder:

Kaklet uppe på väggen
Färdigkaklat och allt var frid och fröjd.
Mosaiken har nyansskillnader
“White glossy Mosaic tile” Kyss mig…
Fail. Riva upp mosaik
Både golvet och Herr IGMR är upprivna.
Signatur

7 kommentarer

 1. Pappa betalar?

  Fy tusan vad tråkigt.
  Pengarna tillbaka!

 2. The Simplicitas

  Well done med kakeljobbet själv! Men era stackare, sh*t vad tråkigt att plattora inte har samma färg, det är uppenbarligen olika batcher eller nyaser. Lycka till!

  • Anonym

   Tack! Grejen är att det står samma batchnummer på paketen. Jag öppnade ett nytt paket igårkväll och då var ett av arken med felaktig nyans. Märkligt är det.

 3. Fru EfficientBadass

  Jag kan nog inte tänka mig något tråkigare än att behöva riva upp kakel. Jo förresten, att riva upp en fellagt parkettgolv som en kompis fick göra (språkförbistring med den östeuropeiska arbetsgruppen). Stackars du! Vad säger bygghandeln? Eller har de ledigt idag?

  • Anonym

   De har ledigt men de kommer nog trilskas. Tur att jag har Mannheimer Svartlingjurist på gatan, HÄHÄHÄ. Jag försökte köpa nytt idag på annat håll men de hade inte 15 kvm i lager – bara 14 kvm…

 4. Flow-FI

  Grymt trist med kaklet. Verkar inte vara ovanligt med brister hos kakel. Branschen måste ha grymma marginaler för att väga upp alla felprodukter. En vän skulle kakla badrum med storkakel (med hjälp av hantverkare). Visade sig att storleken på kaklet skiljde sig någon millimeter eller två per bit, något som blotta ögat inte såg. Men när hantverkaren hade kommit upp 1-1,5m så började fogarna hamna 0,5cm fel och det såg förjäkligt ut. Kanske att hantverkaren skulle kunnat upptäcka det tidigare, vem vet. Men surt var det.

Kommentera