Fail, fail, fail. Det har varit tyst från mig i några dagar här på bloggen. Det beror inte på paus från sociala medier eller sånt modernt. Det beror på att jag är en enkelspårig man och tvättstugan har tagit all min kroppsliga och mentala kapacitet under mellandagarna. Egentligen var det inte tänkt att jag skulle sitta här och skriva ikväll.

Fru och baby IGMR är på besök hos svärföräldrarna och tanken var att jag skulle få fritt spelrum för att avsluta golvläggningen i tvättstugan.

Ödet ville annorlunda

Vi backar bandet. I mellandagarna har jag lärt mig kakla. Väggarna som skulle kläs med kakel är nu klara och resultatet är helt ok trots att någon idiot (jag) inte gjort underarbetet till 100%. Idag var stora golvläggardagen.

I två timmar mätte jag med laseravståndsmätare, krysslaser och vanligt måttband. Jag ville utgå från golvbrunnen med golvläggningen men jag fick inte rätt på det. Till slut insåg jag att jag befann mig i en romb och inte i ett kvadratiskt rum. När detta gick upp för mig spelades ”Film Noir” med svenska bandet Unter Den Linden. Texraden ”en illusion som var en illusion” gjorde att jag kände mig som om jag befann mig i en tredje dimension. Jag fick rätt på det till slut och golvläggningen gick som en dans.

Efter ett par – tre kvadrat lagda skulle jag skicka en ”titta vad duktig och noggrann jag är” statusbild till fru IGMR . Iphonekameran är tydligen känsligare än mina blå eftersom jag i telefonen ser att golvet inte har samma färg. Innan jag började dagens arbete, noggrann som jag är, kontrollerade jag att alla lådor golvläggningen hade samma batchnummer (samma bränning) och då skall de också ha samma färg. Det är tanken i alla fall.

Nu stämde inte detta i vårt fall och vårt vita mosaikgolv såg ut som ett oregelbundet schackbräde. Fru IGMR och svärföräldrarna konsulterades på telefon och beslutet togs att riva upp allt igen. Jag är milt sagt inte glad på företaget som sålde mosaiken till oss. Fortsättning följer…

Bilder:

Kaklet uppe på väggen
Färdigkaklat och allt var frid och fröjd.
Mosaiken har nyansskillnader
”White glossy Mosaic tile” Kyss mig…
Fail. Riva upp mosaik
Både golvet och Herr IGMR är upprivna.
Signatur