Rockabilligt! Det är fredag och snart träder vi in i helgen. Denna helg kommer bli en JOMOhelg  (Joy Of Missing Out).

Vi har ingenting planerat förutom att vara utomhus och njuta av skogen och vår trädgård. Troligtvis kommer det ske en ommöblering och delning av växter i våra rabatter.

Min son har en egen playlist på Spotify där vi lägger till alla låtar han ber om. Just nu, i sann FIRE anda, kör han Bob Hunds låt ”Rockabilligt” på repeat.

Historien bakom Rockabilligt

Historien bakom denna låt får mig att gå igång. Bandet Bob Hund hade ett pengabehov och behövde finansiera sin verksamhet. De tyckte dessutom att det var dags för en nystart. Med en replokal full med saker och instrument skred de till verket och auktionerade ut allt. Nu fanns ju bara ett problem – vad gör de om de faktiskt blir bokade för en spelning?

rockabilligt

The Ark hade lagt ner och frågan gick till dem om inte de kunde låna ut sina instrument, vilket de gjorde. Ryktet gick om att Bob Hund stod utan instrument och det nådde tillslut Malmö Opera som ställde sin lokal, sina instrument och 65 musiker till förfogande. Allt mynnade ut i just en opera och en film ”Billiga lösningar till varje pris”.

De fick sin pånyttfödelse tack vare att de gjorde sig av med sina instrument och därmed mötte nya människor. Jag tycker denna historia är en fin påminnelse om att det är bra att dela och låna ut saker. Det blir mer mänskligt och man knyter nya band.

Med det sagt. Jag ger er min sons favoritlåt:

Signatur