Ägarutdelning Länsförsäkringar – I veckan kom en fin överraskning in på sparkontot. Vi hade fått information om Länsförsäkringars ägarutdelning det tidigare i år men det hade fallit i glömska.

Vi har Länsförsäkringar på villa, bil samt livförsäkringar. Länsförsäkringar är kundägt av försäkringstagarna. När det går bra för Länsförsäkringar delar de ut delar av vinsten till ägarna. 2017 var ett bra år för Länsförsäkringar Skåne så de delade ut 200 miljoner till ägarna (mer info i länk).

Familjen IGRMs del av kakan var 851 kr vilket inte alls är fel. Vi har gjort som så att vi angivit vårt Avanza-ISK-konto som utdelningskonto och därmed undviker vi att sätta sprätt på dem. Pengarna investerades så klart enligt vår investeringsfilosofi, nämligen indexfonder.

Ägarutdelning Länsförsäkringar
Ibland behöver man en bra föräkring.

Så ett konkret tips till dig som läsare för att sänka din månadskostnad och få ta del av ägarutdelningen (så här har vi gjort).

Ägarutdelning Länsförsäkringar

1. Få koll på dina försäkringar – vilka försäkringar har du?
2. Benchmarka dem, d.v.s. prisjämför dina nuvarande försäkringar. Ligger du rätt i pris? Detta gör du enklast via Insplanet och Compricer. Vi rekommenderar att ni kollar på båda då de samarbetar med olika försäkringsbolag (allting sker online, och man slipper prata med en försäljare).
3. Har du fått ett billigare pris och vill stanna här – teckna en ny försäkring och sänk dina kostnader.
4. Vill du få ta del av ägarutdelningen via Länsförsäkringar. Ta då priset du fått från Insplanet och Compricer, ring dem och be dem matcha det priset eller gå lägre.
5. Byt och skratta hela vägen till banken (i vårt fall Avanza)

Signatur