Månadsrapport april 2024 – månad 74 på vårt sparprojekt börjar gå mot sitt slut. Dags för att sammanfatta denna månad.

En musikmånad kanske jag först ska säga. IGMR junior har börjat nysta i den låtskatt som finns. Det började med ett brinnande Beatlesintresse och det har spridit sig till pärlor som ”Be my baby” med The Ronettes. Det kan vara en av världens bästa låtar – herregud vilket sug det är i den.

Nu är det Jackson 5, The Crystals, Animals och Pixies (!? pappahjärtat glatt) som rullar mest. Otroligt kul att gå förbi min fina tioårings rum och höra dessa toner. Som musikintresserad har jag verkligen velat skicka med honom musikens gåva och det verkar som att han har nappat och svalt betet.

Dubbel kungsängslilja på framsidan. Blev nog lite fel.

Själv har jag återupptäckt Mattias Alkberg i samband med hans nysläpp som är härligt konstigt och himla bra (här och där i alla fall).

Annars då? Jo tack – det är rätt bra.

Månadsrapport april 2024 – det mjuka

Jag vill bara ut i naturen. Typ, hela tiden. Ut, ut, ut. Jag är så otroligt tacksam att vi köpte vår(a) Österlenstomt(er). Jag är där så mycket jag bara kan nu och gallrar ut de semiinvasiva tysklönnarna samt förbereder för vägbygge. Kvar blir bokarna, björkar, sälg, hassel, rönn osv. Det kommer bli så härligt att få sätta tänderna i detta projekt och att faktiskt kunna vara där mer och mer.

Jag känner så starkt att jag dels trivs så mycket bättre i den lugna miljön med något handfast i händerna samt att få bestämma själv. Jag vill, och håller på att skapa en plats själv som jag trivs på och vill spendera en massa tid på.

Bara känslan att fälla dessa träd när de landar exakt där jag vill samt blir ved till kommande vintrar. Det är så handfast och verkligt. Man är så i stunden samtidigt som man återställer skogen. Jag ser redan att vitsipporna hittat tillbaka till vissa ställen.

Annars har löpningen kommit igång bra men bäst för Fru IGMR. Hon kommer förresten att börja jobba nästa vecka igen efter sin sjukskrivning. Nervöst för henne förstås men jag hoppas på det bästa.

Månadsrapport april 2024 – ekonomi

Största som hänt är att mitt CSN lån nu är raderat och vi har därmed frigjort 800 kronor mer i vardagsekonomin. Det känns gott ända in i själen även om det är ofördelaktigt om man drar fram sin miniräknare. Känslan trumfar verkligen sifforna här.

Att ta ut pengar och betala CSN straffade så klart portföljen något men noterar ändå näst högsta summan för vår portfölj någonsin. Nettoförmögenhet på knappa 5,4 msek och portfölj på knappa 2,6 msek.

Månadsrapport april 2024

Sparandet har det inte blivit mycket av denna månad på grund av Fru IGMRs sjukskrivning. Måste ändå säga att det är knas att Försäkringskassan nu efter en dryg månad inte ens börjat handlägga hennes ärende. Vi klarar oss men många andra skulle fått och får det tufft i ett sådant scenario.

Månadsrapport april 2024 – det övriga

IGMR junior har bytt rum och det har gjort att ovanvåningen blivit en flyttcirkus men nu landat i en nöjd son samt att vi fått ett dedikerat TV/Arbetsrum. Tidigare hade vi ett dedikerat TV-rum samt satt och jobbade i IGMR juniors rum när han inte var hemma. Det fungerade men han var inte jättenöjd att ha oss där alltid. Denna lösning är bättre även om det drog med sig lite kostnader då vi lämnade kvar vår gamla, snart 11 år gamla TV i hans rum.

Vi behövde alltså en ny TV och en ny TV-bänk. Elgiganten hade rea och vi klippte en tv för knappa 6 000 kr. TV-bänken gjorde jag själv av ett nära gratis FB-marketplacefynd, en sparad benställning från en gammal hylla samt lite sprayfärg.

Finansieringen kom från att vi hade en del saker att sälja vilket täckte TV samt lite till.

April 2024 – i bilder

IKEA hack Bestå
Ett stycke IKEA-hack som blev en ny TV-bänk. Bestå och Eket har ingått giftemål.
Rapsolja som sågkedjeolja
Efter att ha läst i skogsforum.se har jag testat att använda rapsolja som sågkedjeolja i motorsågen. Kostar nära inget och funkar lika bra.
Rabarber
Förra helgen blev det rabarberpaj.
IMGR junior leker i en nyfälld Tysklönn. Svår att få grepp om storleken men det är det största trädet jag fällt. Detta ska få ligga kvar på marken för att bli hem åt insekter och se fint ut.

Kungsängslilja
Älskar kungsängsliljorna
Vårrabatt
Tulpaner
Månadsrapport april 2024
Junior hjälper till med gräsklippningen. Akrylatbensinen var lite gammal tror jag men till slut fick vi igång den.

Nu är det nära att vår avstyckning är klar för tomterna. Det har varit ett maraton med mycket paragrafrrytteri och fram och tillbaka. Snart så… Hur var din april?

Signatur