Månadsrapport februari 2024 – februari, som var extra lång i år, kom och gick. Mars och framåt är då jag lever upp igen. Man kan vara mer utomhus i vardagen, trädgården vaknar till liv och framförallt – ljuset återkommer med besked.

Men med det sagt är det februari som skall avhandlas. En månad jag inte är jätteförtjust i men som ändå är hoppfull. Det var också i februari för sex år sedan som vårt frihetsbygge startade. Jag är tacksam att jag fortsatt denna blogg då det ger perspektiv och blir som en dagbok. Där är anonymiteten också en tillgång då jag inte behöver vara tillrättalagd utan det som skrivs det är.

Så vad hände i februari 2024? Ett sportlov och vardag är väl den bleka sanningen.

Månadsrapport februari 2024 – ekonomi

Sparandet går sisådär nu (även om vi fortsatt sparar, dock inte som förr). Fru IGMRs 50% arbetslöshet, Lantmäteriet som vill ha pengar för avstyckning men levererar ingen avstyckning (och tar en månad på sig att svara på enkla frågor) och kanske främst att vi också fått smaka på att våra bolåneräntor höjts.

Vi har suttit vid sidlinjen fram till nu med 1,17% på 2/3 av vårt bolån och 1,27% på resterande tredjedel. De 2/3 har nu höjts till 4,65% rörligt. Jag har möjlighet att binda på två år via vår bank till 3,81% men tvekar. Jag tror att vi skvalpar med och ser vad som händer med kommande räntesänkningar alt. binder 1/3 på 3,81%. Tankar?

Samtidigt lever våra investeringar sitt eget liv och vi noterade ATH även denna månad. Portföljen noteras för dryga 2,5 msek och nettoförmögenheten har tagit sats mot 5,1 msek. Nettoförmögenheten är antagligen större då jag undervärderar vårt hus och marken för fritidshuset då jag vill ha marginaler. Tittar vi på nuvarande marknadsvärde är nettoförmögenheten runt 6 msek.

Månadsrapport februari 2024 

Månadsrapport februari 2024 – det mjuka

Egentligen inte mycket att skriva här. Vi har slickat såren efter en intensiv och jobbig vinter med missfall, mycket jobb och livet.

Samtidigt har jag kommit igång bra med vardagsmotion. Tar en morgonpromenad på ett par kilometer före jobbet och sedan en promenad efter jobb + rehab / styrketräning + löpning. Kroppen & min nemesis, ryggen, känns bra – så bra att jag har påbörjat det tokiga projektet att gräva ut en biluppställningsplats på framsidan för hand. För ett år sedan kunde jag knappt bära kassar på grund av mitt härliga ryggskott som tog tid att läka.

Månadsrapport februari 2024 – det övriga

Detta med laddhybrid har fallit väldigt väl ut. Med ungefär 400 mil under bältet kan jag konstatera att vardagsförbrukningen ligger på runt 0,2l / mil. Det är rätt häftigt att tanka med knappa två månaders mellanrum.

Jag kunde ganska snabbt också konstatera att det inte är kul att springa med förlängningssladdar över trottoaren utanför huset för att ladda bilen. Elsäkerhetsmässigt är det heller inte bra vilket gjort att jag bara laddat när vi varit vakna och jag kunnat ha koll. Laddbox och en uppfart att ställa bilen på har därför hamnat på min radar. Laddbox har installerats och nu grävs det för fullt.

Laddboxen är en kostnad men jag trillade över ett erbjudande via KVD på laddbox för 99 kr i månaden inklusive installation. Detta är inget samarbete eller sådant utan jag nappade på detta erbjudande och nu sitter det en laddbox på husfasaden. Med tanke på att det kostar 7-8 000 kronor att installera en sådan känns detta som en no brainer. Zaptec Go valde jag och du hittar erbjudandet här. Regga dig på KVD för att få tag på rabattkoden – annars kostar det 149 kr i månaden.

Gräva uppfart för hand
Det grävs för uppfart. Att bli av med jordmassor kostar så jorden används i trädgården.
Vintersådd spenat
Den vintersådda spenaten börjar titta upp
Signatur