Månadsrapport juli 2023 (nummer 65) – en försenad och nedkortad månadsrapport då 1. solen skiner och jag vill ut och 2. jag fixar till en sommarsammanfattning senare. Har faktiskt också, för första gången, skrivit några inlägg och schemalagt ett i veckan framöver. DIY inriktning på dem för den intresserade.

Igår gjorde jag entré på kontoret efter semestern. Jag tycker det är märkligt hur man på ledighet kan vara igång en hel dag och känna sig upplyft och stark medan en dag på kontoret bara tar ork och plats i huvudet. Kroppen känns tung och axlarna ajjiga. Måste lägga in en lunchpromenad och mer pauser. Ju längre in jag kommer på denna ekonomiska frihetsresa, desto mer längtar jag ut. Ett dilemma helt klart. Samtidigt är kontrasten som störst direkt efter semestern.

Det är dock talande och jag ska ta vara på känslan och inte låta den sugas upp i alltet.

Månadsrapport juli 2023 – ekonomi, ATH

Vi noterar all time high igen och portföljen landar på 2 463 540 kr, vilket är en ökning på 30 000 kr jmf förra månaden. Nettoförmögenheten landar på 4 728 615 kr, vilket är en ökning med 40 000 kr då vi ökat på amortering på bil och mitt CSN.

Sommaren blev en blandad ekonomisk kompott. Vi hade några hotellnätter som jag inte var helt glad över rent ekonomiskt. Men samtidigt så hade det inte gått att sova över som gäster på grund av min astma. Men de flesta andra stopp blev som gäster och det var väldigt roligt. Vi har verkligen haft en riktigt fin sommar med mycket socialt umgänge och en ”innan covidkänsla”.

Frihetsgraden, som jag så fint kallar det stiger även den till dryga 41% (räknat på 6 msek som vid resans start skulle täcka de våra fasta kostnader).

Månadsrapport juli 2023 – livet

Vi har det väldigt bra får jag säga. Fru IGMR är just nu mellan uppdrag och inne i arbetslöshetssvängen. Både hon och jag tycker att det är en stor skillnad på hela henne. Hela bandbredden är tillbaka efter många års slit och långa dagar. Det väcker förstås också tankar på framtiden och hur vi vill ha det. Det är liksom inte helt rimligt att jobbet påverkar en på det sättet – speciellt då arkitekter inte tjänar vad de borde göra med tanke på utbildningens längd.

Sommaren har varit frisk och vi är fortsatt friska. Förra semesterns bilhaveri och sjuvhusvistelse i Italien gör sitt för att känna sig tacksam för denna sommar. Min rygg som spökade i höstas/våras har funkat trots alla mil i bil och X antal olika sängar. Rehaben håller jag i och ökar på med övningar. Jag klippte också milen (på en rätt långsam tid men ändå) för första gången i år. Det gav råg i ryggen.

That´s it. Hoppas du haft en fin juli.

Roman Singers utställning på Malmö Konsthall rekommenderas. 66,66% av IGMRs på bild
Signatur