Status maj 2023 – en händelserik månad. Det blir en kort månadsuppdatering denna gång då jag är klämd mellan möten och måsten.

Det stora som har hänt denna månad är att Fru IGMR är varslad och har sin sista dag i slutet på juli. Ett slag i magen på denna duktiga arkitekt men det speglar väl byggbranschen och konjunkturen vi befinner oss i.

En hög pengar – den ultimata lyxen

Jag har gått och klurat på ett inlägg om att vara rik men att inte känna sig rik. Utgångspunkten är att vi lever för mycket mindre pengar än gemene man samt aldrig har rört vår ISK. Men jag inser nu det som jag tidigare endast vetat i teorin – att ha en hög med pengar är den ultimata lyxen.

Inte EN gång har vi funderat på om vi ska klara oss ekonomiskt nu när fru IGMR troligtvis blir av med sitt jobb. Fokus har varit på det mjuka, eventuella livsomställningar, eventuellt eget företagande och framtid. DET är en otrolig lyx.

Jag får be att återkomma till detta men vi båda har reflekterat över hur odramatiskt det varit kring vår ekonomi. Nu blir det uppsägningstid, en tid med inkomstförsäkring och sedan ren A-kassa – om hon inte får jobb eller startar eget. Jag har dock en tro att hon kommer landa ett jobb inom en överskådlig framtid då hon har dubbla kompetenser (arkitekt och inredningsarkitekt), har ett starkt CV samt är grym på alla sätt och vis.

Någon som behöver en duktig och stilsäker arkitekt med stor bredd i Skåne/Köpenhamnsregionen eller remote överallt? 🙂

Status maj 2025 ekonomi + ATH för portföljen

En bra inkomstmånad denna månad. En del friskvårdspengar samt ett litet elstöd har trillat in. Dessutom inga sjukdagar och lite bilersättning gör att vi har en bra månad. Jag väljer att inte spara järnet denna månad för att ha lite extra luft i sommar. 35% sparkvot denna månad med option på 45-50% beroende på hur vi resonerar kring sommaren.

Både nettoförmögenheten och portföljen visar ATH. Portföljen klev för första gången över 2,3 msek med häng på 2,4.

Status maj 2023

Maj 2023 i bilder

Toughest Malmö
IGMR junior sprang Toughest
Fru IGMR sprang Blodomloppet 10 km geschwint. Vi andra hejade massor.
Status maj 2023
66,6% av IGMRs har en nyfunnen kärlek som heter badminton.
Status maj 2023
Utebordet var dassigt, fläckigt och räligt. Slipade av det och vitoljade med en olja jag hittade i förrådet. Blev fint.
Gjorde samma med billiga trädgårdsgruppen jag renoverat i ett gammalt inlägg.
Blev bra men gav dem inte samma kärlek som vitoljade bordet.
IGMR junior har börjat tjäna extra som ogräsrensare.

Slutkläm

Det var alles för denna gång. En bra månad varsel till trots. Fru IGMR har så klart varit ledsen men nu ser vi framåt och jag är säker på att hon landar på fötterna och på en bättre plats.

Vi får se hur semestern blir och om fru IGMR tar ut sin semester som planerat eller hvad.

Hoppas ni haft en fin maj (som väl nästan är bästa månaden?)

Psst. Här hittar du inlägget om hur jag renoverade trädgårdsgruppen i inlägget. 2020 var det visst. 1300 skånepesetas kostade gruppen.

Signatur