Trädgården i slutet av april. Dessa inlägg verkar vara uppskattade och så jag fortsätter med dem. De är dessutom en bra kom ihåg för mig själv när jag sitter där hålögd i början på gråfebruari och längtar efter grönskan.

Igår fick vi en välbehövlig regndag. Det har varit många varma och blåsiga dagar som så trädgården behövde lite vatten. Man ser också att många småfåglar och duvor söker sig till våra bivattnare för att dricka. En kombinerad bivattnare och fågelbad – bra.

Häng med. Vi tar en tur i den IGMRska trädgården igår den 23 april.

Myskmadra, tulpaner, hjärtbergenia, funkia, ormbunkar, förgätmigej, aklejor, höstanemoner, en liten tall och ett kejsarträd (bildgoogla – vackra blommor!).
Kaffesumpsrabatten. När vi flyttade in var det JÄTTETORRT här. Men med matande av kaffesump över flera år, täckbark och chop and drop är den riktigt frodig.
Vår äng börjar ta sig. Träden i bakgrunden slår ut och det är verkligen en härlig tid.
Rabarbern är redan skördeklar. Rabarberpaj har inmundigats.
Lavendeln börjar vakna
Översikt.
Favoriten kungsängslija
Kungsängslilja humla
Humlorna älskar kungsängliljor. Här fångade jag en i flykten

En härlig tid som man måste stanna upp och njuta av. I år tänker jag inte odla lika mycket ätbart. Jag kommer odla mer av det som går åt – bladgrönt, kryddor och sådant men skära ner på experiment och pumpor. Pumporna är häftiga men de tar sådan plats som jag kan använda till annat. Istället kommer jag i år ge blommorna, bönorna (lukt och ätbara) samt ärter mer utrymme. Det blir mycket solrosor som ärterna och bönorna ska få klättra på.

Vill du se mer av vår trädgård? Här är ett jätteinlägg med bilder som visar hur vi gick från torr gräsöken till grönska. Förutsättningar är radhus i Malmö, zon 1 och söderläge.

Signatur