IGMR testar Anyfin, Påmind, Alwy och Zlantar – Den senaste tiden har jag trillat över lite tjänster, appar och sådant som jag testat. Jag tror det kan sammanfattas ”fintech”. Utfallet har varit lite bu och bä men jag går igenom det vi testat. Vi kör.

Fintech kan definieras som när finansiella tjänster kombineras med nya tekniska innovationer. Fintechaktiviteter återfinns inom många olika delar av det finansiella systemet och inkluderar till exempel betalningsförmedling och kreditgivning. Även verksamhet kopplad till kryptotillgångar är en slags fintechaktivitet

Sveriges Riksbank

Anyfin

Anyfin dyker upp i reklam överallt. Det är en enkel tjänst där man matar in de lån man har och sedan ser Anyfin om de ta över lånet/lånen och ge bättre ränta. Vi har inga jättelån men det finns ett billån och jag tänkte – varför inte? Så jag laddade hem appen och gav Anyfin godkännande att hämta hem låneuppgifterna från banken vi hade billånet i.

Detta var ett par månader sedan men jag tror att det gick på någon dag och sedan låg det ett erbjudande om att ta över lånet och sänka räntan med 0,5%. Tack sa jag och nappade på detta.

Appen är enkel och överskådlig. Det är också lätt att göra extra avbetalningar vilket jag nyttjat. En bra tjänst som säkerligen kan hjälpa många att sänka sina räntekostnader. IGMR rekommenderar (och jag får inget för att rekommendera Anyfin eller har samarbete med dem).

Påmind

Påmind är en liknade tjänst som Anyfin. Man ger godkännande till att de ser över ens avtal. Försäkringar, el, mobil, bolån, bredband och lån. Om de kan sänka ens nuvarande kostnader återkommer dem med ett erbjudande som man kan välja att nappa på eller ej.

Jag såg att Påmind dök upp i Adrecord (affiliateavtal som jag mestadels använder för att handla saker billigare själv *schhhh och tips till bloggare*).Jag testade denna tjänst förra veckan för att jämföra och se om jag ligger rätt i de avtal och försäkringar jag har. Det gör jag – Påmind kunde inte sänka någon av mina kostnader vilket känns bra. Ingen åtgärd alltså från min sida.

Det jag gillade med Påmind är att man slipper en app utan allt sker på deras hemsida. Man loggar in med Bank-ID och tar det därifrån. Ytterligare en bra tjänst som likt Anyfin inte har någon nedsida. Kan de sänka kostnaderna för de tjänster man har – då får man ett erbjudande man kan tacka ja till. Annars händer inget.

Alwy

Jag har letat länge efter en ersättare till mitt älskade Tink. Alwy använder samma motor som Tink och därför blev jag väldigt förväntansfull.

Tink var en ekonomiapp som automatiskt kategoriserade in kostnader, höll koll på utgifter och var det som gjorde att vi fick koll på utgifterna i början av FIRE resan.

Alwy ska sammanställa kostnaderna likt Tink gjorde och visa på ett grafiskt tilltalande sätt hur månaden går, var man spenderar sina pengar samt länka till konton så att man har koll på ekonomin totalt.

Det är säkert – för dem som vill betala – en bra app. Man har en gratis testperiod och sedan kostar det. Kostnaden är lite olika beroende på nivå av användande. Här försvann dock mitt intresse då jag är en snålis.

Zlantar

Zlantar är en app liknande Alwy men med den stora fördelen att de har en gratisnivå. Likt Påmind och Anyfin kan man också jämföra och byta bort dåliga avtal. Jag använder dock Zlantar som så att skaffa en helhetsbild av min ekonomi.

Zlantar länkar mot Avanza, Lysa, CSN vilket gör att jag bara behöver gå till ett ställe för att få överblick på sparandet samt slippa se om börsen går upp eller ner för dagen. Jag får bara en totalsumma vilket är just det jag är ute efter.

En bra tjänst som just är gratis.

Har ni några tjänster som är bra? Bredbandsval är förresten en som vi använt förr för att välja billigt fiber.

Signatur