Ekonomiappen Tink läggs ner. Tink har varit en stor bidragande faktor till att vi kunde få koll på vår ekonomi och därmed kapa kostnader, optimera kostnader, hålla koll på kostnader och börja S P A R A.

Tink

Tink samlar in alla transaktioner och saldon från olika banker och kreditkort. Tink sammanställer samt kategoriserar sedan utgiferna. En tankning till bilen hamnar under kategorin ”transport” och ett Lidlbesök hamnar under ”livsmedel”. Allt summeras och man kan enkelt följa hur man spenderar och hur månaden går.

Tink har även samlat in vilka tillgångar man har från t.ex Avanza. Nackdelen med Tink är att de inte har varit kopplade till Lysa samt att månadssparande inte synliggjorts på något vettigt sätt.

Under min digitala paus möttes jag av nyheten att Tink går i graven. Företaget skall satsa på annat och därmed kommer inte inte ha så god koll på ekonomin – om vi inte agerar.

Vad ska vi göra nu?

Rikatillsammans har någon tjänst på gång, det finns vanlig bankbok, excel och säkert fler andra appar. Inget har dock varit så bra som Tink i min mening.

Jag har provladdat hem Zlantar och ngn annan app men ljuv kärlek och tycke från min sida uppstod ej.

Så vad göra?

Jag tror att jag landar i att använda vår bank, Danske Banks, sammanställning som blir bättre och bättre. Danske Bank är inte länkad till diverse kreditkort men faktum är att jag och vi har taggat ner på kreditkortsanvändande i och med att det mest tar energi och ger väldigt lite.

Danske Bank kombinerat med en månadsvis manuell saldoinsamling från Avanza, Lysa och CSN. Allt samlat i vårt FIRE-excelblad gör att vi fortsatt kommer ha bra koll.

Tink läggs ner
Staplarna hos Danske Bank är klickbara med transaktionerna samlade. En IGMR månad.

Använder ni några andra coola appar för att hålla koll på kostnaderna och månadsutgifterna? Kommer ni att sakna Tink?

Signatur