En vårtur i trädgården. Förra helgen 17 / 18 mars var en himla fin helg. Varmt, solen värmde och det kom endast någon liten skur. Vi bor i Skåne och närmare bestämt Malmö. Den metrologiska våren kom för dryga månaden sedan och trädgården har börjat vakna. Fågelsången är konstant och koltrastarna har börjat kvällssjunga.

Jag skickade en vårbild till Fru EB när familjen IGMR satt ute i solskenet och åt en sillunch (med gräslök från trädgården!). Tillbaka fick jag en bild med bara snö och vinter. HU!

Eftersom jag älskar trädgård och odling så tänkte jag ta med er på en vårtur i trädgården. Jag kan dock avslöja att det är ännu lite vårigare nu en vecka senare.

En vårtur i trädgården – bilder

Vi börjar med det bästa – SURR!

En vårtur i trädgården
Näst bästa – en trädgårdsöl. Skål för våren!
Närmast självlysande rabarber
En vårtur i trädgården
Påskliljor, scilla och kärleksört i framkant
Akleja
Aklejor på gång
Kungsängslilja
Favoriten kungsängslilja på gång
Scilla
Scilla
En vårtur i trädgården
Krokus som drar bin. Även klockjulrosen i bakgrunden besöks flitigt.
Brunnäva
Brunnäva
En vårtur i trädgården
Jättevallmo
Bivattnare
Glöm inte att ställa ut vatten till polinatörerna. En bivattnare likt ovan borde alla trädgårdsinnehavare ha. Mitt inlägg om bivattnare här.
Långpromenad för mig och Fru IGMR. Glasspaus i solen.
Fru IGMR tar igen sig i hängmattan efter promenad.
Hängmatta
Men i ett obevakat ögonblick snoddes favoritplatsen av IGMR junior.
Fröbanken
Och en fröbeställning från Fröbanken.

I senaste avsnittet i podden ”I trädgården med Karin och Elsa” tog de upp fröer och diversitet. Vi har inte många fröodlare i Sverige och många kulturarvssorter riskerar att försvinna. Det finns dock fröodlingsföreningen Sesam och även ett gäng fröfirmor likt Fröbanken som gör ett jättejobb. Förra årets fröer beställde jag från Fröbanken och ovan beställning damp ner hemma. Jag kommer komplettera lite men nu har jag det mesta inför odlingssäsongen.

Thats it! En vårtur i trädgården avklarad och det känns hoppfullt.

Läs gärna också mitt inlägg om humleholkar & insektshotell. Ett enkelt sätt att bidra med boplatser till våra viktiga pollinatörer.

Signatur