Få ordning på kryddhyllan. Nu har min eminenta bloggkollega Fru Efficient Badass genererat inte mindre än två inlägg i närtid där kryddhyllor blivit uppstyrda. Det senaste inlägget ingår i hennes sparår som just ganska precis dragit igång – #fruebsparår.

Fru EB har skrivit en bok på temat som jag just nu plöjer igenom – MITT SPARÅR – 52 veckor mot ett friare liv. Återkommer med recension på denna.

Den primära målsättningen med boken är att spara pengar. Men när du gått igenom året kommer du dessutom att ha koll på dina prylar, ha en välordnad garderob, ett fräscht och inbjudande hem samt ett eget kartotek av vardagsnöjen, budgetvänliga resmål och plånboksvänliga recept. Du kan börja med boken när som helst under året, men enklast är om du börjar vid ett månadsskifte. 

Fru EB ”Mitt Sparår

Få ordning på kryddhyllan

Åter till min viktiga kryddhylla. I september 2018 bytte vi vår köksfläkt som jag också bloggade om. I inlägget visade jag inte hur den såg ut med öppen skåpsdörr – av en god anledning. Nämligen:

Få ordning på kryddhyllan

Detta är vår ”kryddhylla”. Den är inte plan på ovansidan och därför ramlar kryddburkarna hela, hela tiden. Otroligt störigt men uppenbarligen inte nog störigt för att jag skulle fixa det. Fem år med detta.

Så kom Fru EBs inlägg om hennes kryddhyllor och igår jag fick ett ryck. Jag har nämligen klivit över (och stört mig på) ett gäng lister i ek som blivit över varje gång jag gått ut i garaget det senaste halvåret. Dessa åkte igår fram tillsammans med japansågen. Skärbrädan fick agera arbetsbänk.

Köksö
DIY Ikea köksö.

Två tröskelsnuttar limmades på fronten till köksfläkten. Urtag för gångjärn sågades också ur. Ytterligare några listbitar limmades på toppen av köksfläkten för att få till ett jämnt underlag. Samma teknik har jag använt på köksön ovan med lister i ek. Även vårt superfula kylskåp nedan har fått samma behandling.

Klä in kylskåp
Nu är inte kylskåpet fult längre.
Få ordning på kryddhyllan
Få ordning på kryddhyllan
Köksfläkt
Klart!

Superenkelt och det tog ungefär en timme. Känslan att inte behöva vara rädd att en trillande kryddburk kommer flygande när man öppnar skåpsluckan är vardagshärlig. Det ser lite mer ombonat ut också.

Nästa steg är att köpa ett enhetligt gäng kryddburkar för påfyllnad och kanske fundera på att dölja fläktröret. Men samtidigt är det skönt att ha det tillgängligt för rengöring etc.

Noll kronor spenderade då jag hade allt liggande samt en fin liten hemmafixarsession med George Harrisons ”All Things Must Pass” i högtalarna. Vänliga blickar av fru IGMR fick jag också. Allt gott.

Signatur