Noppor och ludd gör att kläder och andra textilier ser slitna och ovårdade ut. Med en noppborttagare kan man få plaggen att se nära nya och fräscha ut. Även möbler fungerar en noppmaskin bra på.

Noppborttagare

Vi märkte nu när vi plockade fram höst- och vintergarderoben att flera tröjor, mössor och annat såg för tråkiga ut. Noppiga till tusen. Förra black friday köpte vi en noppborttagare för att kunna använda på främst möbler. Vi köpte t.ex. en Fogia Tiki soffa (dyr) billigt på Blocket då den var rätt noppig och trist. Efter att vi hyrt en textiltvätt och kört noppborttagaren över den blev den väldigt fin!

Så till höstens och vinterns noppor. Fru IGMR hade en lite seg konvalescenstid efter covid och ville ha något att sysselsätta sig med. Det blev så att hennes tröjor, ett gäng mössor och annat fick sig en omgång av noppborttagaren.

Här är t.ex. min mössa före och efter – den blev som ny. Hennes trick är förresten att trä plagget över en foam roller för att få ett fast underlag. Tips.

Noppborttagare
Före – trist
Noppborttagare
Efter – bättre än ny
Noppborttagare
Luddet, noppborttagaren och klädrulle

Du bör dock komma ihåg att noppborttagaren inte är lämplig för alla typer av tyg. Det är viktigt att ta en koll på instruktionerna som följer med noppborttagaren innan du använder den. Vissa tyger, såsom siden, är mycket känsliga och bör inte behandlas med en noppborttagare.

Hur använder man en noppborttagare?

För noppborttagaren utan att trycka hårt fram och tillbaka över tyget. De flesta noppborttagare har olika storlekar för att fånga upp alla noppor, även de minsta. Det är inte svårare än så.

När man är klar stänger man av noppborttagaren och rengör skärbladet. Noppor och ludd samlas i en behållare som man kan tömma.

Ett smart sätt att göra kläderna som nya igen!

Klart!

Denna noppborttagare har vi. Finns på Meds eller Amazon. Båda har cashback hos Refunder. Tips.

Klicka här för att läsa hur man lagar en dragkejda som delar sig.

Signatur