Europaresan 2022 – tittar in och säger hej. Knappa 200 mil avverkade och detta inlägg skrivs på balkongen till Airbnblägenheten vi hyr i Italien.

Just nu

Många mil har avverkats men det har gått överraskande bra. Vi fick via Refunderpaykortet ett prova på abonnemang på Storytel så vi har lyssnat på 2,5 Harry Potterböcker på nervägen. Så bra och spännande så att IGMR junior inte har velat pausa.

Resan har som sagt varit otroligt smidig. Vi sov över i Hannover, tog ett par nätter i Disentis (Schweiz) och nu är vi väster om Sanremo i Italien. Bilen har rullat på och dragit 0,55 vilket jag är väldigt nöjd med trots Autobahn, Alperna, fullastad och att den är en bensinare.

Lyx men inte alltid

Vi brukar göra som så på resor att vi lyxar till det men inte hela tiden. I över tio år har vi velat besöka arkitekten Peter Zumthors magnifika spa ”Vals Therme”. Av olika anledningar har det inte blivit av. Det ligger uppe i Alperna och det har krävts övernattning som senast jag kollade gick på 11 000 kronor / natt.

Men med covid antar jag att besökarantalet minskat och därför har de öppnat upp för dagsspa. Men bara det kostar 2400 för familjen. Så vi bokade ett jäkligt fint men prisvärt boende i grannbyn Disentis. Off season så priset blev också helt ok. Vägen dit på snirkliga vägar 2000 meter över havet… Vilken upplevelse!

Stället var lika vackert som vi hoppats på. Som en konstinstallation mitt i Alperna. Sätt upp det på din bucket list.

Resten av resan bor vi bra men har eget kök och äter väldigt lite ute. Tog upp några kilo Amadinepotatis ur landet hemma som vi har med oss. Även silverlök och egen vitlök. Känns väldigt lyxigt men för nästan noll pengar. Addera bara protein och vin från lokala Coop, Carrefour eller Lidl.

Resan

Tre dagar har vi kvar här i Sanremo. Nästa stopp blir tre dagar vid Gardasjön och sedan ett stopp i Leipzig innan vi är på hemmamark igen.

Det är välgörande att koppla bort sig, se annat men framförallt väldigt roligt att visa IGMR junior Europa.

Lite bilder

Himmapotatis som vi tog med. Lite lokal fisk och citron så är man hemma.
Honda Civic på grönbete.
Fint i Disentis. Catarina Hotel rekommenderas som bas
En bloggare och hans son i Schweiziska Alperna
Ljuset i Ligurien

Hoppas ni har en fin sommar!

Signatur