Vår trädgård – maj 2022. Trädgården är min oas och batteriladdare. Allra finast om våren dessutom. Så – vi tar oss en bildpromenad och tar oss en titt va? Zon 1 och styv lerjord är förutsättningarna. Större delen av tomten i fullt söderläge.

Vår trädgård - maj 2022
Jag hade tre överblivna stockar som fick rama in uppstammade tallen. Myskmadra, funkior, hasselört, kaukasisk förgätmigej och annat fint. Kungsängsliljorna är överblommade *big sad*
Vår trädgård - maj 2022
Vi vänder på oss och spanar inåt trädgården.
Vårrabatt
Här var betongliknande lerjord när vi flyttade in. Men med ihärdigt täckande är jorden magiskt lucker och den bästa på hela tomten. Alunrot, myskmadra, kärleksört, aklejor, funkia och annat fint.
Bergklint
Bergklint i samma rabatt som ovan med finbesök. Pollinatörer är viktiga. Kanske denna bor i vårt humlebo?
Salladsportlak purslane
Salladsportlak ”Purslane” i förgrunden med grävhål från Koltrastarna. Olika sorters mynta i mellersta och bladpersilja i bädden längst bort.
Regntunna ekfat
Vi vrider blicken åt vänster och ser att ängen är på väg upp och att våra svarta fläder snart döljer studsmattan. Regtunnan samlar vatten från taket som täcker halva altanen.
Solrabatt
Rensat lite i solrabatten då den kaukasiska förgätmigejen och aklejorna flyttat fram sina positioner. Vädd, rosenstav och stäppsalvia är satt. Pinnarna för att störa koltrastarna. De gräver något otroligt.
Ölandssten
Tog fram trampstenarna som blivit halvt överväxta. Blev fint. Fikonsticklingen från Kroatienresan till vänster växer på trots tredje flytten i trädgården.
Vinstock
Vinstocken vi fick förra året via FB marketplace (mot att vi grävde upp själva) överlevde vintern och ser pigg ut.
Lokförare Bergfält
Köksträdgården. Sommarblommor i förgrunden och Lokförare Bergfälts Jättesockerärt ska få klättra på armeringsnätet.
Sättlök
Lök, rabarber, libbsticka, potatis och i bädden längst bort blir det pumpa.
Vår trädgård - maj 2022
Rabarber som vi fick av en granne när vi flyttade in. Sort okänd men den blir stor! God i smaken trots biffiga stjälkar. Min plånbok som jämförelse.
Äppelblom
Äppelträd i blom. Surr och väldoft.
Krusbär maj
Krusbär på g.
Kamelontbuske
Kamelontbuske är ett tips. Otroligt vacker klättrare.
Rabatt
Jag tröttnade på ogrässvålen vid garagenedfarten. Ny rabatt med kaukasisk förgätmigej, akleja, daggkåpa, stockros och purpurklätt. Alla rymlingar från trädgården och därmed 0:- lagt.
Vår trädgård - maj 2022
Ett litet sorgligt gäng men som kommer bli fina. Hosta ”White Feather”, ”Big Daddy”, Grekvädd och Jättevädd. Köpta på Tradera, Odla.nu och Klostra.

Thats it. Det var status på vår trädgård – maj 2022 som då ligger i soliga Zon 1 OCH som dessutom hoppade över den metrologiska årstiden vinter i år (igen). 550 kvm är storleken.

Signatur