Idag är det fredag och här är en kort fredagsreflektion med lite spridda skurar och bilder från IGMRs vardag.

Elpriset, elpriset

Elpriset dummar sig. Just nu är det inte roligt att bo i södern med elpriser på uppåt 200 öre / kWh. Vi är inga storförbrukare och försöker så gott vi kan att fylla tvätt/diskmaskin, ha ledlampor och snåla apparater. Nu krävs dock lite mer av en för att inte räkningarna ska bli stora. Vi har Tibber som elleverantör och där får jag pushnotis om när elpriset är extra högt. Man kan dessutom ta en koll hur det fluktuerar över dagen då vi har timdebitering.

Igår kväll såg det ut så här:

Tibber

Vi hade en hel del att tvätta och en torktumlare att köra. Med vetskapen om att priserna var lägre från 24-04 satte jag maskinerna på timer. Även diskmaskinen kör vi om nätterna på timer.

Fredagsreflektioner
Timers på. Vardagsrealism signerad IGMR.
Tibber
IGMRs jmf andra liknande hushåll

Med tanke på att vi har ett gammalt hus utan vidare smart styrning (förutom mig själv höhö) så är jag nöjd med jmf ovan. Solceller känns mer och mer lockande men taket är lite flackt och dessutom har vi papptak vilket stökar till det lite.

Födelsedagar & tid

Jag fyller snart 40 och IGMR junior fyller åtta imorgon. Han har blivit mycket större väldigt snabbt. Vi har under någon vecka övat på att gå hem från skolan själv. På bara en vecka har vi helt plötsligt en son som både går själv hem och till skolan. Han stortrivs och är stolt som en tupp. Själv är jag också stolt som en tupp men känner samtidigt att det går lite snabbt nu. Antar att det är med i dealen att vara förälder. Under 6-7 år varje vardag har jag eller fru IGMR hämtat och lämnat vår lille knatte. På en vecka är situationen en annan och det är svårt att hänga med.

Själv har jag nu mottagit nedan i brevlådan. Ett hälsosamtal samt en allmän check up är superbra att regionen gör.

Hälsosamtal 40åringar

För mig är det ingen jättegrej att fylla 40 även om en del existentiella tankar letat sig fram. Firas ska det dock! Imorgon har vi 48 årskalas för mig och IGMR junior och om en vecka drar hela familjen på SPA och lägger oss i blöt.

Fritidshus alt. tomt

Vi letar och letar efter en till plats att existera på. 1,5 timmar max från hemmet, gärna i skogen och gärna nära vatten. Smärtgränsen går vid 1,5 msek men då ska det vara top notch. Vi kommer åka dit på helger, lov och sommar. Samtidigt tänker vi hyra ut det för att täcka kostnaderna. Egentligen vill vi helst köpa en tomt och bygga själva eftersom fru IGMR är i branschen. Det är dock svårt att hitta bra tomter så vi letar brett.

Det gäller att ha tålamod och vara beredd på många timmar i bilen. Att titta på ett ställe blir 3 timmar i bil + att lära känna objekt och närområdet. Nu har vi dock varit på så många visningar att vi kan flera områden. Därmed kan vi bättre avgöra från datorn vad som är värt att titta på och ej.

Jag har i hemlighet sparat pengar vid sidan av vårt vanliga sparande så vi kommer troligtvis inte ta av ISKn för att genomföra köpet.

Fredagsreflektioner
Många mil i denna skönhet blir det. 1500 mil är passerat.

Naturen

Naturen är alltid underbar men hösten är så härlig. Vi har varit på ett gäng utflykter. Eldat, grillat pinnbröd, korv och gjort S´mores för första gången. Vi har plockat svamp som jag senare torkat i ugnen.

Senaste utflykten träffade jag och IGMR junior på två kvinnor som vi snackade ett par timmar med. Den ena bodde i ett Tiny House och den andra reste runt i världen och passade fina hus med husdjur i via sajten Trusted House Sitters. Ett inspirerande samtal och oväntat möte bara så där en måndagseftermiddag.

Återgång till kontoret

Företaget jag arbetar på vill att vi kommer tillbaka till kontoret på nästan heltid den 29/9 om vi är fullvaccinerade. ”Upp till en dag per vecka” får vi jobba hemma om vi stämt av med chefen. Jag kan milt säga att jag inte är glad över detta. Vi har precis fått ett nytt kontor och sitter nu i öppet kontorslandskap från att förr haft egna kontor. Jag är inte kompatibel med ett öppet kontorslandskap. Det blir för många distraktioner och stress i och med det. Det blir till att ta ett snack med min chef inser jag. Två eller tre dagar hemma siktar jag på.

Har ni fått uppdaterade policys för hemmajobb? Hur ser det ut på andra arbetsplatser?

Allt för mig denna fredag. Nu ska jag fixa lite inför morgondagens födelsedagsbaluns.

Förresten – vill du också skaffa Tibber har jag en värvningslänk här. Då får du och jag 500kr att handla på i deras shop. Man kan skaffa smart styrning till hemmet, Philips Hue lampor eller varför inte laddbox till elbilen.

Ha en fin helg!

Signatur