Status augusti 2021 – så har snart augusti avverkats och ytterligare en månad har lagts till handlingarna. Faktum är att IGMR bloggen höll, i ett svagt tillfälle, också på att läggas till handlingarna.

One.com som denna blogg ligger på skickade en rätt saftig faktura förra året som jag svalde. I år ville de ha nästan 2000 kronor för att jag skulle få hålla öppet ett år till. Just nu har jag rätt låg motivation till skärmarbete och kände att jobbet med att teckna nytt avtal med annan hosting och flytta bloggen var för stort.

Men… jag lyssnade på ChooseFI och fick lite pepp när de gick igenom lyssnarnas finansiella wins. Ett mail författades till One.com och jag fick som svar ett motbud på 306 kronor för ett års fortsatt abonnemang samt ägande av bloggens .se adress. Jag gav accept på detta och därmed får ni dras med mig ett år till. Sorry!

Med det sagt har jag trixat lite fram och tillbaka med bloggens utseende. Det är inte klart än men jag kommer nock återgå till den gamla utformningen.

Kropp och knopp status augusti 2021

Jag och fru IGMR satt och tjötade en stor del av kvällen igår. Hon avslutar idag vecka två tillbaka på jobbet efter åtta veckors ledighet. Jag själv är inne på vecka tre. Det är lite märkligt att vara tillbaka på kontoret, märkligt på många sätt.

Det är mycket mer intryck och störningsmoment som tröttar. Kontorspolitiken och kollegornas humör är något som under det dryga året hemma har spelat mindre roll. Nu är det tillbaka och det är något man måste förhålla sig till.

Sedan är det detta med att hela tiden gå och känna efter om man är lite sjuk. Jag ska villigt erkänna att jag är av den nervösare typen med en rätt aktiv hjärna. Bäst mår jag om jag glömmer fokus på måendet och kropp för att bara vara i nuet. I dessa tider ska man dock vara observant på sin status hela tiden men även andras också. Vi känner båda att detta tär på oss mentalt och jag hoppas att vi snart kan mer och mer återgå till ett mer normalt förhållningssätt till en snorig näsa eller en aning halsont.

Med det sagt har jag nu fått min axel som hoppade ur led kollad med ultraljud av min fysioterapeut. Allt ser fint ut och det gjorde ju även den skelettröntgen jag gjorde ett par dagar efter skadan. Nu är jag igång med lite tyngre övningar och är glad att jag faktiskt kan ta i lite.

Löpningen lunkar på och den är guld värd nu när kroppen så sakteliga ska formas efter ett skrivbord igen.

Livet augusti 2021

Förra helgen var vi på Liseberg. Det var väldigt roligt måste jag säga. Framförallt var det härligt att få känna lite mer normalitet. Ta en öl ute, hotell, nöjesfält, flanera i en stad. Vi njöt alla väldigt mycket av vår weekendresa.

Nu är jag ingen person som tycker det är jättekul med karuseller men några åkte jag. Den värsta var Flumeride vilken nog de flesta räknar som enkel och vanilla. Det var dock rätt mycket köer till t.ex. Lisebergsbanan så jag nöjde mig med denna som helgens värsting. Kållerado är en familjefavorit där vi skrattade gott åt en vattenstråles fullträff mellan ögonen på fru IGMR. Hon åkte förresten Helix själv. Den skulle man inte få upp mig för 10 000 kronor.

Junior var väldigt upplivad av helgen. Innan besöket var han övertygad om att han skulle vinna en stor chokladkaka. De flesta av er vet nog hur det går till men det finns olika ställen man kan vinna diverse godis. Man köper nummer från 1-100 och ett hjul snurras. 5 nummer kostar 25 kronor och IGMR junior fick 100 kronor av mig att satsa. Han plöjde igenom de 100 kronorna snabbt och vann inget. Självklart ville han spela mer men då var mitt budskap att det skulle vara med egna pengar. En stunds reflektion och kalkylerande från hans sida senare så kom han fram till att det är bättre och billigare att köpa godiset själv. En praktiskt lektion i sannolikhetslära och lotteri 🙂

Pengarna – status augusti 2021

Fru IGMR tog ut 4 veckors obetald semester i sommar och det får vi plikta ekonomiskt för nu. Självklart var det kalkylerat och känns helt värt det. Lägg därtill att jag fyller 40 samt att IGMR junior fyller åtta så kommer det kännas lite ekonomiskt. Sa jag att ungen dessutom växt ur alla sina skor och behöver nya ytterkläder? Vi ska åka iväg någon natt på ett finare ställe och fira min födelsedag och detta gör att sparandet denna månad blir lidande. Faktiskt blir det det lägsta månadssparandet sedan vi drog igång sparandet för 42 månader sedan men detta hänger jag inte läpp över. Sett till vår inkomst denna månad blir det ändå en sparkvot på 34%.

Portföljen noteras nu för 1,79 msek och nettoförmögenheten ligger på knappa 3,8 msek. Inte illa pinkat trots att vi har 380 tsek investerade i Spiltan Investmentbolag som har tagit stryk senaste tiden. En enda månad under dessa 42 månader har vårt portföljvärde varit lägre än månaden innan.

Så till sist lite bilder innan jag återgår till lönejobbandet och mina försök att bakom mitt tangentbord råda bot på containerbrist, stängda hamnar i Kina, råvarubrist med mera. Kan förresten här tipsa om att köpa era julklappar tidigt i år. Det finns en risk att vi kommer få stora förseningar och butiker som ser rätt tomma ut mot årets slut. Går man in på Ikea nu ser man effekten ganska tydligt – mycket är slut.

Vedleverans
Fyra kubik ved anlände inför kommande myskvällar.
Stapla ved Status augusti 2021
Stapling pågår.
Status augusti 2021
Istället för en spolbil köpte jag en rensslang till vår högtryckstvätt. Väl investerade 300 kronor. Brunnen i källartrappen rann dåligt.
Slå äng
Vår äng är slagen för hösten och inspekteras av min systers übersöta dotter.
Status augusti 2021 lönecava
Lönecavan från den 25:e. Viktig!

Ha en riktigt fin helg och hava också öfverseende med bloggens utseende en tid framöver.

Signatur