Cineasterna… Igår regnade det. Idag regnar det ännu mer. I veckan ser det ut som att det ska regna ungefär hela tiden. Temperaturen har svårt att nå upp till tio grader. Vissa kanske kallar det för busväder eller skitväder. Jag kallar det för filmväder.

Det finns många strömningstjänster på marknaden som kostar pengar och vi brukar ha ett abonnemang igång för vår sons skull. Vi varierar mellan HBO, Netflix och Disney + då de ofta har gratiserbjudanden eller ”kom tillbaka erbjudanden”. För närvarande har vi Disney+ och som jag förstår på min rara son kommer det få vara kvar en bra tid.

Cineasterna

En tjänst jag tipsat om förut är Cineasterna. Cineasterna är en tjänst som fungerar på de flesta enheter (iOS, PC, Mac och Android). Vi har själva en Apple TV som är kopplad till vår TV och där har Cineasterna en app. Väldigt enkelt. Chromecast skall också fungera fint vad jag har hört. Cineasternas app hittar man på Google Play och i App Store.

Nu finns det ofta bra filmer på betaltjänsterna men ofta saknas smalare film. Här kommer Cineasterna in i bilden. Inte bara är det gratis utan det finns mycket smal film och kvalitetsfilm. Cineasternas utbud för både vuxna och barn är stort. 3 000 filmer + fanns i deras katalog senast jag tittade efter och nya släpps hela tiden.

Fyra filmer per månad får man hyra och har man väl hyrt en film har man 48 timmar på sig att se den.

Filmtips Cineasterna

Några filmtips på Cineasterna från IGMRs

Cineasterna
Florida Project – bra film

Filmtips för Barn

Det finns många bra barnfilmer på Cineasterna. Mycket Astrid Lindgren med Bröderna Lejonhjärta, Emil i Lönneberga, Pippi med mera. Andra filmer vi uppskattar är:

Med flera…

Hur gör jag för att kunna titta på Cineasterna?

  • Starta webbläsaren på din dator, surfplatta eller smartphone.
  • Knappa in adressen www.cineasterna.com
  • Välj det bibliotek du har lånekort på
  • Välj den film som du vill titta på
  • Skriv in ditt bibliotekskortsnummer samt pinkod. Klicka sedan på ”titta på filmen”. 
  • Tidsgränsen för lån är 48 timmar och du kan se filmen hur många gånger som helst under dessa 48 timmar. Efter 48 timmar återlämnas filmen automatiskt.
  • Vill man så kan man skapa ett användarkonto. Det är lite smidigare då dina användaruppgifter sparas. Då kan du låna en film utan lånekortsnummer utan endast med användarnamn och lösenord.
  • Vill du inte skapa ett användarkonto är det vara att välja ”Hoppa över” för att sedan fortsätta och låna filmen med ditt bibliotekskortsnummer och pinkod.

Andra tjänster att strömma film

Alla bibliotek är inte anslutna till Cineasterna, även om många är det. Viddla är en liknande strömningstjänst där man via sitt lånekort kan se på film gratis. Själv har jag ingen erfarenhet av tjänsten då vårt bibliotek är anslutet till Cineasterna.

Brukar du använda Cineasterna eller har du tips på andra bra gratistjänster för film?

Signatur