Gratis kvalitetsfilm – Cineasterna

Gratis kvalitetsfilm – Cineasterna & lördag. Fru IGMR tar en lur i soffan framför brasan. Baby IGMR tittar på en film, nyss hemkommen från en förskolekompis kalas på Leos Lekland. Själv har jag just satt en deg till kvällens hemmapizza. Ikväll blir det film från Cineasterna.

Ikväll när sonen, aka Baby IGMR, lagt sig tänkte jag och fru IGMR se den hyllade filmen Gräns. Vi har under det senaste året upptäckt en supertjänst, nämligen Cineasterna. Via Cineasterna kan man titta på kvalitetsfilm helt gratis med sitt bibliotekskort. Vi som har bibliotekskort i Malmö har två gratis filmer att låna varje vecka. Det finns massor med kvalitetsfilm både för barn och vuxna.

Så med detta korta inlägg tänkte jag tipsa er om Cineasterna samt berätta att Gräns just släppts där. Vi har en Apple TV box och kan via Ipaden visa filmerna på vår TV. Det finns säkert en massa sätt att lösa detta rent tekniskt på eller så kan man bara titta på datorn i sängen eller på plattan på tågresan.

gratis kvalitetsfilm
 
Just ja! Kolla vår rabarber! Hörde att det var snö norröver?
 
 
 
Signatur

Publicerat

i

av

Etiketter:

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
5 years ago

Har också sett Gräns gratis, för en biobiljett vunnen på en jobbfest. ("Bravaden" var att prickaskjuta så många bollar som möjligt på en kollega iförd sumodräkt, så ett visst arbete krävdes ju.)

Nå, vad tyckte ni om filmen? Tycker själv den var klart sevärd, inte minst på grund av att den är så ovanlig. Men gillar sällan sensmoralen i filmer, den är ofta alltför tydligt ideologisk åt ett håll som för mig är åtminstone delvis främmande. Men filmer är ju också tidsspeglar förstås. Bara de tidlösa blir klassiker…
/Eva

Anonymous
5 years ago
Reply to  Anonym

Jag känner mig lite otillfredställd efter att ha sett den. Jag tyckte hela barnröveri/pedofilgrejen var totalt onödig. Jag hade hellre sett att de utvecklade hennes "uppvaknande" mer.

Det var vissa element i filmen som kändes nervösa och väldigt 2019.

Som du säger, helt klart sevärd men jag hade förväntat mig, och hoppats på, en mer lågmäld film med fokus på huvudpersonerna.

Anonym
Anonym
5 years ago
Reply to  Anonym

Barnröveriet är väl ett uttryck för stark bitterhet och hämnd för vad trollen fått stå ut med. Sexuell förnedring av fienden är väl vanlig i alla krig. Då blir det knepigt för tittaren. Den förväntas identifiera sig med den svage och utsatte, samtidigt utför den onda handlingar. Eller är de ondare än de som trollen utsatts för tidigare? Det blir förvirrat. Det manliga(?) trollet bidrar ju till förlösning och uppvaknade för det kvinnliga(?) trollet också, alltså någon gott.

Det är i alla fall positivt att det inget förenklas, utan att både ljus och mörker får plats i en person. Mindre yttre polarisering då. Det verkar också typiskt för Ajvide Lindqvist. Du har väl sett/läst "Låt den rätte komma in"?

/Eva

Anonymous
5 years ago
Reply to  Anonym

O ja. Jag har både läst den och sett filmen. Nu var det ett tag sedan men där och då var det en favorit. Gillar du den?

Anonym
Anonym
5 years ago
Reply to  Anonym

Såg bara filmen. Väldigt udda, blev fascinerad samtidigt som jag kände mig illa till mods. Brukar fråga mig om något är uppbyggligt och denna film byggde inte upp direkt. Tror att jag förstod för lite faktiskt. Men ändå var den intressant på något märkligt vis, eftersom den berörde mig, om än då med visst illamående. Vill gärna bli berörd av filmer men det händer sällan. Nu när jag skrev det kom jag att tänka på en film som verkligen berörde nämligen Andrej Zvjagintsevs film Förvisningen (The Banishment). Det riktigt knöt sig i magen, så det blir mitt filmtips nu. 🙂 /Eva

Anonymous
5 years ago
Reply to  Anonym

Tack för tipset Eva. Jag har en livslång förälskelse i bilder och jag (efter att tittat på trailern) ser att The Banishment har hög klass på filmfotot. Jag ska se om jag kan snoka upp filmen på någon av streamingtjänsterna.

Shruti Sharma
5 years ago

Taivas Media Web Design Development Services Company is one of the top and growing marketing agencies in India. With operations in advertising and media industry from past 5-6 years

———————————————————————————
Social Media Marketing Consultant Agency in Delhi NCR
Professional Content Writing Services Agency in Delhi, India
Graphic Design Services Agency – Logos, Branding, Web & Print
Professional Web Design Development Services Company in Delhi, India

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x