Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Gratis film? JA! IGMRs ser på filmen Gräns gratis ikväll.

Lördag. Fru IGMR tar en lur i soffan framför brasan. Baby IGMR tittar på en film, nyss hemkommen från en förskolekompis kalas på Leos Lekland. Själv har jag just satt en deg till kvällens hemmapizza. Ikväll blir det film från Cineasterna.

Ikväll när sonen, aka Baby IGMR, lagt sig tänkte jag och fru IGMR se den hyllade filmen Gräns. Vi har under det senaste året upptäckt en supertjänst, nämligen Cineasterna. Via Cineasterna kan man titta på kvalitetsfilm helt gratis med sitt bibliotekskort. Vi som har bibliotekskort i Malmö har två gratis filmer att låna varje vecka. Det finns massor med kvalitetsfilm både för barn och vuxna.

Så med detta korta inlägg tänkte jag tipsa er om Cineasterna samt berätta att Gräns just släppts där. Vi har en Apple TV box och kan via Ipaden visa filmerna på vår TV. Det finns säkert en massa sätt att lösa detta rent tekniskt på eller så kan man bara titta på datorn i sängen eller på plattan på tågresan.

 
Just ja! Kolla vår rabarber! Hörde att det var snö norröver?
 
 
 

8 kommentarer

 1. Anonym

  Har också sett Gräns gratis, för en biobiljett vunnen på en jobbfest. ("Bravaden" var att prickaskjuta så många bollar som möjligt på en kollega iförd sumodräkt, så ett visst arbete krävdes ju.)

  Nå, vad tyckte ni om filmen? Tycker själv den var klart sevärd, inte minst på grund av att den är så ovanlig. Men gillar sällan sensmoralen i filmer, den är ofta alltför tydligt ideologisk åt ett håll som för mig är åtminstone delvis främmande. Men filmer är ju också tidsspeglar förstås. Bara de tidlösa blir klassiker…
  /Eva

  • Anonym

   Jag känner mig lite otillfredställd efter att ha sett den. Jag tyckte hela barnröveri/pedofilgrejen var totalt onödig. Jag hade hellre sett att de utvecklade hennes "uppvaknande" mer.

   Det var vissa element i filmen som kändes nervösa och väldigt 2019.

   Som du säger, helt klart sevärd men jag hade förväntat mig, och hoppats på, en mer lågmäld film med fokus på huvudpersonerna.

  • Anonym

   Barnröveriet är väl ett uttryck för stark bitterhet och hämnd för vad trollen fått stå ut med. Sexuell förnedring av fienden är väl vanlig i alla krig. Då blir det knepigt för tittaren. Den förväntas identifiera sig med den svage och utsatte, samtidigt utför den onda handlingar. Eller är de ondare än de som trollen utsatts för tidigare? Det blir förvirrat. Det manliga(?) trollet bidrar ju till förlösning och uppvaknade för det kvinnliga(?) trollet också, alltså någon gott.

   Det är i alla fall positivt att det inget förenklas, utan att både ljus och mörker får plats i en person. Mindre yttre polarisering då. Det verkar också typiskt för Ajvide Lindqvist. Du har väl sett/läst "Låt den rätte komma in"?

   /Eva

  • Anonym

   O ja. Jag har både läst den och sett filmen. Nu var det ett tag sedan men där och då var det en favorit. Gillar du den?

  • Anonym

   Såg bara filmen. Väldigt udda, blev fascinerad samtidigt som jag kände mig illa till mods. Brukar fråga mig om något är uppbyggligt och denna film byggde inte upp direkt. Tror att jag förstod för lite faktiskt. Men ändå var den intressant på något märkligt vis, eftersom den berörde mig, om än då med visst illamående. Vill gärna bli berörd av filmer men det händer sällan. Nu när jag skrev det kom jag att tänka på en film som verkligen berörde nämligen Andrej Zvjagintsevs film Förvisningen (The Banishment). Det riktigt knöt sig i magen, så det blir mitt filmtips nu. 🙂 /Eva

  • Anonym

   Tack för tipset Eva. Jag har en livslång förälskelse i bilder och jag (efter att tittat på trailern) ser att The Banishment har hög klass på filmfotot. Jag ska se om jag kan snoka upp filmen på någon av streamingtjänsterna.

 2. Shruti Sharma

  Taivas Media Web Design Development Services Company is one of the top and growing marketing agencies in India. With operations in advertising and media industry from past 5-6 years

  ———————————————————————————
  Social Media Marketing Consultant Agency in Delhi NCR
  Professional Content Writing Services Agency in Delhi, India
  Graphic Design Services Agency – Logos, Branding, Web & Print
  Professional Web Design Development Services Company in Delhi, India

 3. Lilian Nikky

  Mitt namn är Lilian N. Detta är en mycket glad dag i mitt liv på grund av den hjälp som Dr.saguru har givit mig genom att hjälpa mig att få min ex-man tillbaka med sin magiska och kärleksspell. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter skilsmässa men när jag kom över Drsaguru email på internet om hur han har hjälpt så många människor att få sina ex tillbaka och hjälpa till att åtgärda relationen. och få människor att vara lyckliga i sitt förhållande. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min största överraskning berättade han för mig att han hjälper mig med mitt fall och här firar jag nu eftersom min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara hos mig och kan inte göra någonting utan min dag. Jag njuter verkligen av mitt äktenskap, vilken stor fest. Jag kommer att fortsätta att vittna på internet eftersom Dr.saguru verkligen är en riktig stavning. BEHÖVER DU HJÄLP KONTAKT LÄKARE SAGURU NU VIA E-POST: drsagurusolutions@gmail.com eller WhatsApp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i din relation.och hans också perfekt i
  1 LOVE SPELL
  2 WIN EX BACK
  3 FRUKTER AV WOMBEN
  4 PROMOTION SPELL
  5 SKYDDSPEL
  6 BUSINESS SPELL
  7 bra jobbspel
  8 LOTTERY SPELL och CASE CASE SPELL.

Kommentera