Björn Olsson ”Kräftan” / ”The Crayfish” och fredag. Så var vi här igen, es ist freitag och ur hemmajobbskällargluggen skådar jag grå/blå himmel.

Först och främst vill jag tacka alla i gårdagens kommentarsfält som engagerade sig i min löpning och diverse krämpor relaterad till denna. Har fått en massa bra tips och uppslag att gå vidare med. TACK!

Helgen kommer inte innehålla några himlastormande saker. Men imorgon ska vi faktiskt hyra mountain bikes och cykla någon mil i skogen. Det ser jag, och vi, väldigt mycket fram emot. Det var längesedan jag cyklade mountain bike men minnet säger mig att det var kul.

Lite mer meckande med min fars bil och häng med honom blir det också vilket jag ser fram emot. Kläm in ett gott vin, familjemarinering och lite trädgårdsfix så blir helgen topp.

Veckans skiva – Björn Olsson ”Kräftan”

Jag tänkte tipsa om Björn Olssons skiva ”Kräftan” eller ”The Crayfish”. Skivan fyller 20 år i år och har följt mig sedan dess. Denna skiva är helt instrumentell och full av underbara melodier. Denna skiva är verkligen svensk sommar för mig.

Kanske känner ni fans av Håkan Hellström igen många av melodierna. Flera av låtarna har nämligen textsatts och och spelats in av Håkan Hellström.

Björn Olsson Kräftan
Kräftan / The Crayfish – Björn Olsson

Låtarna ”Juli”, ”Göteborg””Instrumental” och ”Gitarrmelodi” är i Hellströms versioner ”Jag har varit i alla städer””Den fulaste flickan i världen””Dom kommer kliva på dig igen” och ”Vaggvisa för flyktbenägna”. Björn Olsson har också producerat Håkans album ”Det kommer aldrig va över för mig” och står med fötterna djupt begravda i den svenska musikmyllan. Kopplingar finns till The Soundtrack of our Lives, The Bear Quartet, The Embassy, Mando Diao med flera.

Länk till skivan på Spotify hittar du ovan. Skivan finns även gratis på Youtube här.

Hoppas ni får en riktigt skön helg.

Signatur