Bilmekande, staketbygge och affärsmöjlighet , ja så ser undertecknads planer ut för helgen. Det har varit en jobbmässigt utmanande vecka och jag ser verkligen fram emot att få jobba med händerna, lapa lite sol, laga lite god mat och dricka en och annan finöl.

På jobbet händer massor just nu. Covid-19 har skyndat på en massa tidigare planer med leveransmetoder, nya webshoppar, nytt lager för webshop, försäljning på nya handelsplattformar som Amazon, byte av kontor med ett helt annat arbetssätt. Det kombinerat med nedstängningarna som varit i Asien / EU hos våra leverantörer, restriktionsnedstängning och öppning av våra butiker i Norden och EU, containerbåten Ever Given som ställde sig på tvären och fortfarande vållar en hel del förseningar, en tidigare problematisk situation med att världens tomcontainers befann sig på fel ställe, en ny situation med brist på tomcontainers med mera… Mycket lokalt, mycket omvärld.

Jag trivs ofta bättre när saker och ting rör på sig men det har kanske varit lite mycket – samtidigt som jag är stolt över mig själv och mina kollegor hur vi har tagit oss igenom detta år. Vi står starkare nu för att möta framtiden även om jag kanske kommer vara en del av den i massor av år till. Just det perspektivet gillar jag. Det är skönt att kunna distansera sig mentalt vilket ofta gör att jag gör ett bättre jobb och är en roligare kollega.

Bilmekande

Min far kommer söderöver igen och vi ska jobba lite på hans bil. Kul sätt att umgås och nu med en vaccinspruta i armen och 3v + sedan sticket är det lite mer avslappnat.

Staketbygge

En sida av vår tomt gränsar mot en park och en häck som ägs och ”sköts” av kommunen. De sköter den på så sätt att de med jämna mellanrum kapar den helt. Det i sin tur gör att, när väl vår häck får den behandlingen, har fôlk full insyn. Vi har ett litet staket på vår sida som är kanske en meter högt och som inte gör någon glad. Därför kommer jag att fästa tryckta staketstolpar i de befintliga staketstolparna och i dessa sätta helnät av armeringsjärn. På dessa ska det få klättra murgröna.

Min förhoppning är att det tar ett par, tre år innan kommunen hackar ner sin häck så att vårt insynsskydd kunnat ta sig lite.

Murgröna kan verka lite tråkigt men när jag tittade på Granngården såg jag att det finns en massa nya och vackra sorter. Storbladiga, olikfärgade, flikbladiga. Vi kommer köra en blandning av dessa. Länk till dem här om du är intresserad.

25 meter staket kommer det bli. Armeringsnäten är fem meter så jag har beställt sex stycken. Kostnad för dessa är ungefär 500 kronor per nät men jag hittade en säljare på blocket som hade ett gäng över från ett bygge. 235 per nät ville han ha och erbjöd leverans för en femhundring – taget! Stolparna kostar inte många kronor, kanske 50 kronor stycket. Murgrönan blir en liten kostnad. Runt 150 kronor per planta. Läser man verkar det som att en planta lätt kan klä in ett armeringsnät men att det tar tid. Får fundera på hur många jag ska beställa.

Totalkostnad för 25 meter bygglovsopliktigt staket landar kanske på 4 000 kronor? Helt ok tycker jag.

Affärsmöjlighet

Det är kanske ingen hemlighet att jag och fru IGMR gärna vill starta och driva eget i framtiden. Hon är i byggbranschen och jag är lättlärd och därmed i alla branscher.

Ibland dyker det upp objekt på bostadsmarknaden som vi åker och tittar på. Tanken är att ev. stycka av och sälja tomter. Med hus på eller som tomt med förhandsbesked på. Det är just ett sådant objekt vi ska åka och glo på nu på söndag. Spännande och kul att få drömma även om det nog inte blir något denna gång heller.

staketbygge
Fru IGMR några helger sedan på en annan objektjakt.

Ikväll ska vi ta det lugnt med en film på Cineasterna, lite vin och nachos vilket IGMR junior bestämt. Han får bestämma mat varje fredag vilket brukar vara en rundgång av nachos, hemmapizza, risotto, torskrygg eller panerad torsk med potatis. Idag nachos som sagt.

Hur ser er helg ut? Vet du hur många murgrönor som behövs för att täcka ett staketbygge på 25 meter armeringsnät?

Signatur