Helg, påsk och järnbrist. Så var det äntligen helg igen. Men innan jag kan ta helg måste ett par videomöten samt månadens avstämning med min chef klaras av – även detta på videomöte förstås.

En gång i månaden går vi igenom mina mål och tänkta utveckling, dokumenterar de steg jag tar på vägen för att nå mina mål samt hur företaget går. Egentligen är det bra med en aktiv chef och att ha ett stående forum där man kan ta upp saker. Dock känns just dessa möten som en transportsträcka nu. Det jag skulle klara av har klarats av och innan nästa utvecklingssamtal (önskade att det var avvecklingssamtal) konstaterar vi mest att allt checkats av.

PåSk!

Jag knasade till rubriken för att fånga din uppmärksamhet samt visa hur mycket jag ser fram emot några dagars sammanhängande ledighet. Egentligen hade vi tänkt att hyra en stuga någonstans inom 2 timmars körsträcka men allt med sjö/havsnära läge och/eller med bastu var bokat. Kallbad och/eller bastu är krav från fru IGMR. Om man betalar dyra pengar för ett boende så vill vi gärna att det ska vara lite extra. Om inte har vi det ju gött hemmavid.

Istället lägger vi om planen och skriver upp trädgårdsarbete, trädgårdshäng med vänner och familj, grillning, god mat, utflykter och sådant gött på schemat. Det blir fint det också. Djupbäddarna vänder ju inte heller sig själv om man säger så…

järnbrist
Mycket roande.

Hälsan

Ironiskt nog skrev jag ett inlägg för ett tag sedan om att ta en sådan där privat hälsokontroll. Alltså köpa en heltäckande check up med hjälp av ett blodprov på till exempel Werlabs eller Medisera.

Kommentarsfältet glödde och jag valde att inte göra något sådant hälsotest. Med facit i hand borde jag nog gjort det eftersom jag är vegetarian och inte haft koll på mina värden. Nu visade det sig i samband med ett blodprov inför allergisensibilisering att jag, som många vegetarianer, har lågt blodvärde.

Jag har haft en tilltro till att jag får i mig det jag ska och det får jag nog. Problemet är att det järn jag stoppar i mig är svårare för kroppen att ta upp än animaliskt järn. Lägg därtill en kopp kaffe på maten så blir det ännu svårare för kroppen att tillgodogöra sig det järn som man stoppar i sig.

Nu har jag under en månads tid försökt optimera mina måltider på så sätt att jag äter järnrikt, inte dricker kaffe i samband med måltid och ser till att jag får i mig C-vitamin som hjälper till med upptaget. Jag har också stoppat i mig järntabletter förstås. Igår fick jag svart på vitt att värdena är på väg upp och att jag inte längre räknas som att jag har järnbrist. Även om jag ligger lågt inom normalvärdena för män så ligger jag inom normalvärdena nu i alla fall. Skönt!

Tyckte väl att jag känt mig som en påse nötter ett tag. Har dock kopplat det till hela covidskiten, vintermörkret och sådant. Who knew!?

Slutklämmen

Med allt detta spretiga sagt vill jag passa på att önska en trevlig helg.

Ett par tips:

  • Paula Pants podd ”Afford Anyting” och avsnittet om de sju stegen mot ekonomisk frihet är en bra grundkurs och komihåg gällande FI / ekonomisk frihet.
  • Fru IGMR tipsar om boken ”Morgonstjärnan” av Karl Ove Knausgård. En tegelsten som hon inte kunnat lägga ifrån sig.
Signatur