Det är fredag igen. Denna veckan har verkligen bara flugit förbi. IGMR junior har varit hostig och därmed fått vara hemma mån-ons. Jag och fru IGMR har haft en sällsynt intensiv vecka på jobbet men det känns skönt att ha bockat av de rapporter, deadlines och tunga möten som varit under veckan. Nästa vecka är lite mer soft.

Så vad har hänt sedan sist?

Jo, vi hyrde en stuga vid Immelns strand vilket verkligen var en slice of heaven. Bastu med utsikt över sjön, underbart vårväder, kamin och skön familjemarinad.

Det är något med att plocka bort sig från sin vardag och droppa ner på ett ställe där man har noll åtaganden annat än att diska, äta och hålla sig ren 🙂 Hjärnan blir friare och man får tid och mentalt utrymme för reflektion.

Jag märker också att jag verkligen gillar den versionen av mig själv bättre än adrenalin-kortisol-rapport-deadline versionen. Det blir mer och mer tydligt att det är mot min natur att leva på det sättet. Jag blev ju faktiskt sjuk av att arbeta på den stressnivån.

Konklusionen av helgen är att vi är på rätt spår med vårt liv och det kändes i varenda frugal cell denna underbara stughelg. 3 500 väl värda skånepesetas för tre nätter.

Stughelg fredag igen
Alltså…
Stughelg fredag igen
Herr IGMR på grönbete.

Bilen…

En bild kanske säger mer än 1000 ord?

Fredag igen
I bitar

Alltså det är så underbart att få smita in i garaget och pilla på denna bil. Vi får se om det håller i sig men en halvtimme här och en timme där av flow. Status just nu är att en hel del i tändsystemet är bytt och att det närmar sig uppstart.

Jag väntar på ytterligare en leverans från Autodoc med packningar och servicegrejer. Dessa anländer tidigt nästa vecka och sedan är det dags för provstart. Hittills har jag lagt två tusen kronor på bilen men jag har fått massor för pengarna. 3-4 olika sensorer, två tändspolar, nya tändkablar, packningskit till ventilkåpan, tändstift, oljefilter, olja, spolarvätska och ett par flaskor CRC Bräkleen.

Jag kan inte nog rekommendera Autodoc på grund av service men framförallt – priserna på reservdelar. Dessutom är de anslutna till cashbacksiten MyBonus vilket bidrar till göttigheten.

Efter uppstart och förväntad succé väntar en utvändig tvätt, motortvätt och sedan ska jag fixa det hängande innertaket.

Hålla nere fasta kostnader

I veckan hade vår bredbandsleverantör A3 magen att avisera en 70kr/mån höjning av avgiften. Jag såg rött och började shoppa runt. Tidigare har jag gått runt på MyBonus-erbjudanden gällande bredband men jag var rätt säker på att jag uttömt de möjligheterna nu.

Vi är anslutna till Telia Öppen Fiber vilket möjliggör att sluta avtal med kanske 15-20 leverantörer av bredband. Telias portal ”Bredbandswebben” har en prisjämförelsedel vilken jag surfade in på. Det visade sig att Telenor hade ett erbjudande om 200/200 bredband för 299 kr månaden inklusive en router som verkar finemang. Vår nuvarande är lite si och så. Dessutom ingen bindningstid och inga startavgifter…

Det slog jag till på och då plingade det till i högra hörnet på min webläsare. Mybonus tillägget på Chrome hade hittat att det visst fanns en cashback för Telenor. 175 kr tillbaka i cashback – jojagtackar.

Mybonus
Ka-ching

Vi har 100/100 bredband nu för 329 kronor i månaden (innan höjning). Nöjd med denna deal. Jag går inte med på höjda kostnader utan ej fajt.

En annan win…

Att kunna leva friare och mer effektivt samt kunna spara mycket – en av hemligheterna är låga kostnader. Är man smart och lite om sig och kring sig kan man trots låga omkostnader ha ungefär standard som gemene man.

Ett exempel på detta är mobiltelefonin. Vi har Vimla sedan länge och varje månad får jag detta meddelande:

Vimla

Detta är tack vare att jag valt ett abonnemang med låg kostnad och att jag har tipsat nära och kära. Vimla har nämligen en tipsbonus som gör att man själv och den tipsade får 10 kr lägre månadsavgift. Till slut kan det bli så göttigt som ovan.

Helgen

Helgen ser ut att bjuda på fint väder och vi ska åka på utflykt åt Karlskronahållet med en några vänner (i varsin bil…). I övrigt ska jag beskära äppleträden något och kanske fläta ett litet lågt ”staket” till en rabatt av klippet. Bilen kommer klart pillas på också.

  • Lyssningstips – Simon Drews ”Practical Stoic Podcast” är en riktigt pärla. Avsnittet ”Lessons Learned in 2020 part 1” fick det nästan att krulla sig av välbehag bakom ögonen på mig. Du hittar avsnittet här och fler fina poddar här.
  • Min, för er, kurerade Spotifylista tuggar på. Nya låtar läggs till kontinuerligt. Du hittar den här.
  • Det är mars och humlorna kommer snart igång. Glöm inte att erbjuda dem någonstans att bo. Bygg humlebo!

Hoppas ni får en fin helg.

Signatur