Fåniga sparåtgärder. Man håller på med så mycket skit under en dag. Tankar far igenom huvudet och ibland materialiseras dem i handling. Ibland får jag för mig att spara lite energi eller pengar på något fånigt och fullkomligt orealistiskt sätt (i förhållande till vad jag faktiskt sparar, insats och om ens något sparande sker).

Har man väl siktet inställt på att optimera och lever med ett spar-mindset som jag kan det som sagt gå lite överstyr ibland. Fru IGMR kanske tittar på mig och undrar ”vad händer här?” eller IGMR junior säger ”men paaaaaappaaaaaaaa”.

Ett inlägg på temat som skrevs för ett par år sedan heter ”Mina mest extrema sparåtgärder”. Det jag beskriver där kanske känns lite fånigt men det finns klart grader av navelskåderi och fånighet som kan passeras. Konstigheter normaliseras också över tid och vem vet- kanske jag blir nästa Early Retirement Extreme?

Så vad toppar då min lista på fåniga sparåtgärder?

Jo detta:

fåniga sparåtgärder
Att jag ens kan leva med mig själv…

Detta är alltså jag som just har kokat pasta från Matsmart (vilket är snålt i sig). Men för att öka på galenskapen stänger jag proppen i lilla diskhon och häller ut varma pastavattnet där. Tanken är då att jag inte vill att värmen ska gå till spillo.

Jag får ljuva inre bilder om hur värmen leds via vår rostfria diskho och ut i luften vilket gör att termostaterna på elementen i köket stänger sig och vips – pengar sparade. Att koka upp vatten i en kastrull förbrukar ungefär 0,2 kWh för den mängd vatten ovan och denna energi liksom ser jag mig få tillbaka här. Detta i form av minskad fjärrvärmeförbrukning .

Nackdelen med ovan är att det inte är superkul att sticka ner handen och tömma ur rumstempererat och slemmigt pastavatten samt Fru IGMRs fundersamma blickar. ”Vem har jag gift mig med?” och kanske ”när jag inte trodde det kunde bli värre. Barkbröden är en sak men detta?!”.

Har ni några sparåtgärder som gått överstyr – typ ”if it´s yellow let it mellow”?

Signatur