En helg i all enkelhet. Ja, det är inte så mycket nytt och spännande som händer i IGMRs vardag just nu. En skön helg har kommit och nu passerat.

Våren har börjat ta en rejäl tugga i vinterns grepp om skåneland. Jag ser flyttfågelstreck gå norröver, snön är borta och igår hade vi nästan tio grader varmt. En bitvis tung mörk period börjar gå över och jag ser fram emot lite värme och ljus.

Den blöta och tunga filten covid var mycket lättare att förhålla sig till när man kunde träffa vänner och familj utomhus på ett enklare sätt.

Fredag – arbetsglädje på kontoret

I fredags var jag inne på kontoret för första gången sedan tidig december. Det var knappt någon där men gud vad jag njöt av att sitta på mitt kontor och låta mina pianofingrar dansa likt svalvingar över tangentbordet. En paus då och då med dåligt maskinkaffe och en runda i byggnaden. Omväxling förnöjer verkligen.

En helg i all enkelhet
Utsikten från hemmakontoret. Dagsljuslampan från Amazon är bra men ändå…

Livet förändras

Denna helg har vi knappt sett unge herr IGMR. Vår son har varit hos klasskamrater från 10-11 till sen eftermiddag. Det blir mer och mer tydligt att en snart åttaåring är något annat än ett småbarn. Intressena förändras, vännerna blir viktigare och hemma kan han och vill sysselsätta sig själv i mycket större grad. Detta innebär mer egentid och egen tid för mig och fru IGMR. Ovant, glädjande, vemodigt och lite pirr på samma gång. Det är underbart att se honom växa upp. En gåva.

Helgen

Så vad gör man då en lugn helg. Jag har läst ut Enkelbonings ”Lev Lokalt”. Mer om boken kommer men jag kan säga att jag gillar den och rekommenderar den varmt. Fru IGMR har totalt fastnat i Lena Einhorn´s ”Den tunna isen”.

Lev lokalt - vägen till ett hållbart. hälsosamt & fritt liv

Vi har utflyktat till och vilat ögonen på denna utsikt. Varmt och nära vindstilla, sol i ansiktet och vår i luften. Ganska magiskt.

Öresundsbron
Mys
En helg i all enkelhet
Tutat runt i trädgården. Snart dags att dra igång vändning av djupbäddarna.
En helg i all enkelhet
Jag och IGMR junior har spelat Minecraft. Han gjorde en to do lista åt oss.

Så promenader, lite utflykt, trädgård, sol i ansiktet och bokläsning. En fin helg.

Idag skiner solen ute och det ska bli nära tio grader. Dagens utsikt från källararbetsplatsen ser lovande ut. Det blir en lång lunchpromenad tror jag visst.

Memento mori
Sol, dagsljuslampa och en påminnelse om alltings förgänglighet. Memento mori vettu! 🙂

Och så ett roligt tips. Garfield minus Garfield. Serien där de har klippt bort Garfield och ägaren Johns mentala instabilitet stjärnlyser. Underhållande.

Signatur