Status januari 2021 – Ytterligare en månad till ända. En historisk månad som jag förhoppningsvis kommer se tillbaka på med ett visst glimmer. Vaccineringarna börjar rulla ut. Biden svors in och så trodde jag att vi skulle fira treårsjubileum med sparandet. Men icke sa nicke – det är först nästa månad. 35 månader in i vårt sparprojekt är vi. Först nästa månad kan vi summera hur vårt livsomställning har påverkat vårt liv och ISK under de senaste tre åren.

Status januari 2021 – livet

Januari är en månad som kan upplevas som en transportsträcka. Och ja – vi är lite smått uttråkade och längtar efter normalitet. Därav känns det då och då som att transportsträckakänslan är förstärkt. Men så ibland glimrar det till.

Vi som bor i södra Skåne är inte välsignade med snövintrar. Men tar man sig bara en bit med bil så finns det snö då och då. Häromveckan fick IGMR junior för första gången i sitt sjuåriga liv uppleva annat än fem cm slask. Vi tog en tur till Söderåsen och hittade en pulkabacke. En underbar utflykt och en skön brejk från källararbete och pandemitryck.

Söderåsen
Ok, just här var det inte MÄNGDER med snö. I dalen var det dock 20-30cm. Underbart.
Status januari 2021
Vägen hem var rätt magisk

Vi har också passat på att göra andra utflykter. Här är en skog i närheten av Sturups flygplats där vi hittade perfekta grillplatsen att invänta det gyllene ljuset och grilla kôrv.

Sturup status januari 2021

I trädgården börjar våren göra sig påmind. Jag anar lite rabarber som vill upp. Magnolian börjar visa livstecken och alla lökar likaså. Snödropparna är uppe och fåglarnas vårsång har börjat. Även ogräset har börjat komma igång…

Snödroppar
Snödroppar i IGMRs trädgård

Status januari 2021 – träning

Vi kör på riktigt bra med träningen nu. Att röra på det IGMRska fläsket är verkligen en humörshöjare och det behövs i dissa tider. Med hemmajobb kan jag och fru IGMR springa tillsammans och det är en frihetskänsla och det gjorde vi ofta innan vi fick barn. Men hemmajobb + skolgång = springa tillsammans. Igår körde vi milen tillsammans men fru IGMR var i bättre form än mig så hon drog iväg. Dock irrade hon bort sig i skogen så hennes löptur blev närmre 17 km… Hon sov gott inatt.

Själv var jag idag och tog tester inför att jag ska gå igång med sensibilisering mot katt, pollen och kvalster. Nu har covidsituationen gjort så att det är lite sent att påbörja det nu utan det får bli mot hösten. Oavsett känns det väldigt bra att ta tag i detta nu. Träningen, socialt umgänge och jag själv blir lidande av dessa j*vla allergier.

Status januari 2021 – pengarna

Pengarna går som på räls. På grund av att vi var lite sjuka i slutet på december blev lönen denna månad något lägre. Men vi hamnade ändå på 55% sparkvot och portföljen tog ett rejält kliv upp (nästan 90k!) till 1 337 000 kr. Vänder dessutom SEK/USD kursen blir det åka av.

status januari 2021
Mycket nöjd med detta!

Annat värt att nämna på ekonomifronten är att vi återupptagit amorteringen på huset igen. När covid dundrade in valde vi att pausa amorteringen men det känns som om det är ett bra läge att börja beta av lånet nu. Vi har en målsättning att ta oss ner till 50% belåning så att vi kan sluta amortera for ever. Nu ligger vi på 60%.

Vi band också om våra två större bolån (ca 2,9 miljoner) till 1,17% på tre år. 0,01% lägre än vårt förra avtal och cirkus 250 kr mindre per månad att betala. Det går att komma lägre (Hypoteket har 1,05% för lågt belånade etc.). Men vi var lite bekväma denna gång. 1,17% är lågt historiskt sett tänker jag.

Hoppas er januari har varit bra och att ni fått vara friska.

Signatur