IGMRs tar helg. Helgen har kanske redan småbörjat för min del. Det är rätt lugnt på jobbet nu i och med alla restriktioner. Butiksledet som jag har mest kontakt med har delvis stängt ner Norden och EU på grund av restriktionerna. Därför har jag passat på att ta en rätt lugn jobbvecka.

Idag t.ex. började jag dagen med en lång promenad efter att jag lämnat IGMR junior på skolan. Lite mail vid hemkomst och nu lite spontanbloggande.

Helgen

Vi har inga storslagna planer för helgen. Det blir utflykt, träning och god mat. IGMR junior brukar få bestämma fredagmaten och idag står hemmapizza på menyn.

Jag brukar ta Leilas recept på pizzadeg och köra Manitoba Cream mjöl. Tomtatsåsen långkokar jag å låg värme i större batcher som fryses in. Krossade tomater, tomatpuré, kapris, några bitar parmesan, lök, vitlök, örter, morot, soltorkad tomat och annat som finns liggande. När den är klar – i med stavmixern och voilà, klart.

Osten brukar vara mozzarella och någon annan ost vi har liggande. Tricket för maximal lyxkänsla är att inte riva utan köra större kuber/bitar med lite mellanrum, Dessa smälter ut och ger italienkänsla.

En margherita och en vuxenpizza i en varsin långpanna. Vi brukar toppa med någon slags kål, fetaost, lök, oliver, soltorkad tomat, sparris, skogschampinjoner eller annat gott.

Bilen & garaget

Jag har länge haft en dröm om att kunna backa in vår bil i vårt garage. Varför? Jag är pillig av mig och vill kunna greja med bilen även under den kalla årstiden. Att ha en plats att vara på när man meckar där man kan lämna bilen oklar över natten är också att föredra. Det blir lätt fulmeck annars och ofärdiga lösningar om man MÅSTE bli klar.

I förra veckan drog jag igång ett litet garagerensingsprojekt. Jag fick sålt en hel del och en hel del gick till återvinning och skänktes. 700 kr rikare och ett garage jag skulle kunna backa in en bil i om jag såpar in sidorna på bilen (jättetrångt).

igmrs tar helg
Passade även på att måla vitt men färgen tog slut.
Honda Civic 2019
Trååååångt.
IGMRs tar helg
Tråååångt

Varför då yxa in bilen i garaget? Jo precis som med vår gamla Ford C-Max vill jag ha bättre ljud i bilen. Hondas orginalhögtalare är inget vidare så jag har bytt framsystemet och nu var tanken att få in en liten baslåda i bagaget. Tanken var också att få en helt dold installation som inte påverkar lastutrymmet vilket jag lyckades med. 4-5 kvällar i lugn takt med diverse problemlösning (vilket jag tycker är kul) har det tagit. Nu är bilen klar och spelar krispigt men inte skrikigt, tungt men inte tonårsdunk. Sofistikerat, precis som undertecknad. 1500 kr för framsystemet och 1500 kronor för baslådan (ordinarie pris 3000-2500kr men jag knep den på black friday). Helt klart värt det i och med att musik är viktigt och värderas högt.

Nu har dock drömmen om en hobbybil vuxit sig lite större. Vi får se.

Annars…

…vill jag också tipsa om den genialiska 90-tals humorgruppen ”Kids in the Hall”. Jag och fru IGMR har suttit och skrattat gott åt t.ex. detta klipp.

KITH – Car ride. ”Life is a pretty sweet fruit*

Kevin Morby – Wander

Jag lämnar er med en av 2020´s absoluta favorit- och mest spelade låtar för mig. Kevin Morbys ”Wander”. Underbar låt, underbar video. Känner man igen Kevins tjej som är med i bilen får man extrapoäng.

Ses nästa vecka. Ta hand om er.

Bara så drömmigt.
Signatur