FREITAG! Ja nu är det jävlarimej fredag och ni A N A R inte hur mycket jag längtat. En ändlös ström exellistor och rapporter om hur covid-19 påverkar företaget jag arbetar på – på artikelnivå – har skapats av dessa frugala händer och mailats vidare. Nästa vecka ska de uppdateras med aktuell information… Nu skiter vi i detta och tar helg.

Helgen skall ägnas åt själavård och lugn. Vi ska göra någon slags utflykt, kanske till Stenshuvud, Sandhammaren eller varför inte norröver mot Kullen? Skäralid? Ser mycket fram emot detta.

Trädgården

Om vädret tillåter ska jag också fräsa runt lite i trädgården och börja förbereda för odling och mys. Rabarbern är på väg upp, vi skördar Sara Bäckmos bladpersilja och den underbara palmkålen ”Nero di Toscana” som båda övervintrat. Magnolian knoppar sig och jag längtar verkligen efter mer ljus och värme. Snart så!

Bilen & stereo

I helgen tänkte jag också ta mig an en bilstereoinstallation. Vår ”nya” bils stereo har en väldigt märklig egenhet – INGA ingångar för att ansluta AUX eller USB. Jag kan alltså inte spela egen musik. Ni som följt mig och oss ett tag förstår hur ohållbart detta är.

I vanlig IGMRsk anda försökte jag först hacka den befintliga stereon på olika sätt. Till slut försökte jag också genom en nördig forumtråd helt sonika demontera hela stereon och löda på en AUX-ingång. Det fungerade inte. På med spenderarbyxorna och en bilstereo från Aliexpress inhandlades. Det fungerade inte heller eftersom stereon antagligen fått sig en törn i frakten och hängde sig. Retur och pengarna tillbaka.

Nu har jag köpt riktiga saker från Sony och Connects2 som ska lira med bilens rattstyrning och jag ser fram emot att ha en fungerande stereo (lödningen förstörde den befintliga). Nya stereon hade också Carplay vilket gör att jag får upp mobilens GPSnavigering och sådant fint.

Nedan följer olika stadier av misslyckanden.

Xbox One S

Ja spenderarbyxorna har verkligen tagits på den senaste tiden. Det visade sig att IGMR junior nästan var den enda utan TV-spel i klassen och bland vänner. Han hade gått och låtsas för vännerna att han visste vad de olika spelen alla pratade om var.

Vi har medvetet väntat med spel, telefontittande och Ipadanvändande för denna unga man. Istället har vi manipulerat den fysiska världen, alltså pysslat eller spelat brädspel samlade runt vardagsrumsbordet. Det kommer vi fortsätta göra men jag vill inte att han ska gå och känna sig utanför, det vet jag själv hur det är.

Efter att ha kollat av med vännernas föräldrar hur de hanterar skärmtid och vilka spelkonsoler de har hade jag ett hum om saker och ting. En snabb koll på prisjakt.nu visade att vårt val Xbox One S med två handkontroller och ett par spel kostade 3 – 4000 kronor. Aj.

Lite prutande på Blocket senare kom jag hem med ett tre månader gammalt/nytt Xbox One S som var ett felköp. Kvittot, två handkontroller och några spel ingick för priset på knappa 2000 kronor.

Väl hemma insåg jag att spelen är dyra. Lösningen var att skaffa Xbox Game Pass abonnemang för spel. Man får alltså 100+ spel för 79 kronor i månaden (ett spel typ FIFA 20 kostar runt 500 kr). Genom en rabattkod fick jag också 1,5 månader gratis. Taget sa polisen.

Junior får spela Xbox tre av veckans sju kvällar enligt ett schema han själv fått göra. Det var fint att se hur glad och tacksam han blev. Det lyste i ögonen på honom när han fick snacka Minecraft – på riktigt – med vännerna. Vi har också haft fina stunder tillsammans där vi byggt hus och gjort hagar till får.

Börsen

Annarz tuffar börsen på söderöver och det får den gärna göra. Vi har lite friska skånepesetas som knackar på dörren. Dels lite från mina och fru IGMRs extraknäck men också från självaste staten. Skatteåterbäring alltså.

732 000 kronor har vi på ISKn nu. En go nedgång från de nästan 800 000 kronorna vi hade för bara två-tre veckor sedan.

Som sagt. I och med vår långsiktighet får gärna börsen gå lägre så att vi kan handla billigt.

Detta blev längre än tänkt. Men ibland dansar fingrarna likt lärkvingar över tangentbordet.

Trevlig helg från skåneland.

PS: PFC skänker bort pengar igen. 50 kr om man bjuder in och registrerar sig på deras betalkort. Kortet är gratis och funkar ungefär som Revolut. Vi skaffade ett var för att få 100 kr.

Signatur