Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Gott nytt år från IGMRs!

Så var det äntligen dags att önska gott nytt år och att förpassa denna skitstorm som kallas år 2020 till historien. Sällan har jag sett fram så mycket mot ett nyår som detta. Snart, snart.

Vi avslutar året precis som vi spenderat större delen av året – bara vi tre i familjen. Det känns fint och jag ser fram emot att snart få dra igång matlagningen och kanske smutta på en finöl.

gott nytt år
Knall anno 2019. Då var vi lyckligt ovetande om skitstormens år.

Året som gått har varit en prövning nästan från början till slut. Covidbajset, bilstrul, mormor dog, vi har varit sjuka, oro, kan inte träffa familj eller vänner, isoleringen. Samtidigt, precis som livet alltid är, har det varit många fina stunder också. Insiktens år och framåtblickarnas år kanske man också kan säga. Vi har lärt känna oss själva bättre och vi försöker ta med allt detta in i framtida planer.

Jag tänkte mig på en lite mer omfattande sammanfattning av vårt år. Bloggen fungerar också som en dagbok så det kommer ni få varesig ni vill eller ej 🙂

Kan bjuda på en liten anekdot från idag som får symbolisera skitstormen 2020. Igår bytte jag två gjutjärnsrör som läckte i garaget. Takavvattning och avloppstam från kök och toa/bad på övervåningen. Tro fan att skiten läckte och bokstavligt läckte ut. Så idag blev det att ta på masken åka och köpa en annan koppling på Hornbach. Nu är det tätt och jag får se om det blir en Hygglohyrning av en ozongenerator eller om doften lättar…

stambyte
Före
gott nytt år
Varning och komihåg till familjen.
byta gjutjärnsstammar
Efter. NU är det tätt.

Hoppas ni får en fin kväll. Gott nytt år!

Ps. ta en koll på fru EB´s nyårsinlägg. Hon är klok och väcker hopp inför framtiden. Det mesta blir ändå bättre på det stora hela och för de stora massorna. Vi kan göra ännu mer för att hjälpa.

18 kommentarer

 1. frihetsgraderna

  Gott nytt år! Ja sällan har ett nytt år varit så efterlängtat.

 2. Herr IGMR

  Amen!

 3. Investeringsundersköterskan

  Gott Nytt År! Jag tror att bättre tider är på gång och Fru EB:s inlägg är nog sannare än main stream media och fake news media som man översköljs av.

  • HerrIGMR

   Instämmer till fullo. Det är hopp om et´

 4. Viktor

  Tack för 2020! Du har givit mig mycket inspiration och eftertanke med dina kloka och ofta underhållande inlägg. Är glad att jag hittade din blogg. Åtminstone en bra sak som hände 2020 😃

  Gott Nytt!

  • HerrIGMR

   Underbart och tack! Nu är 2021 några timmar gammalt och det känns rätt. 🙂

 5. Fru Lugn

  Gott nytt år!

  • HerrIGMR

   Taco detsamma!

 6. Skogsanna

  Gott nytt år och tack för dina kloka ord! Ser fram mot fler klokheter under det nya året.

  • HerrIGMR

   Åh tack! – och tackdessamma.

 7. Lily

  2020 var verkligen prövningarnas år – trodde covid var värst, men ack…. över en natt blev jag mamma till ett svårt kroniskt sjukt barn och det är tyvärr inget som försvinner även om det är nytt år. Men trots det har jag också längtat efter nytt år och vi ska göra det bästa av det!
  Gott Nytt År!!!

  • HerrIGMR

   Åh… Nej sådant försvinner ej. Känner med dig och er!

 8. Carl

  Gott Nytt ÅR! Och tack för ditt inlägg!
  Hur går nya bilen? Nöjd med den? Något du stör dig på den? Du har inte fortfarande inte berättat hela historien hur det gick till när du köpte nya bilen.

  • HerrIGMR

   Gott nytt!

   Jag filar på ett bilinlägg i huvudet. Men kort kan jag säga att efter 400 mil körda är det fortfarande ett leende på läpparna när jag sätter mig i den. Underbar bil! Återkommer med inlägg 🙂

   • Herr IGMR

    Hallå där. Imorgon kommer bilinlägget 06:10 🙂

 9. Lisa

  Gott nytt till er och tack för en väldigt fin blogg! Här hoppades vi såklart också på på ett bättre 2021, men det startade på sämsta tänkbara sätt när sonens kompis dog i en bilolycka på nyårsnatten bara 18 år gammal..

  • HerrIGMR

   Var det olyckan man läste om i tidningarna? Jag har personlig erfarenhet av just at förlora någon i en bilolycka och det är fruktansvärt. 18-år ung också… Känner med er!

   • Lisa

    Tack! Ja, det var den. Tungt på så många plan, och den ångesten innan jag fick sms från min son “mamma jag lever”

Kommentera