Årets bästa inköp & årets julklapp 2020 – Jag satt och funderade idag på vad vi konsumerat i år och vad som gett oss glädje. I botten ligger förstås vår numera f.d. bil som införskaffades i februari. Ett ekonomiskt, energimässigt och känslomässigt sänke utan dess like trots goda efterforskningar.

2020 bästa inköp

I toppen? Ja där får jag nog ändå säga att alla friluftprylar ligger. I princip alla inköp, förutom ett, som toppar i år har utomhus/friluftsankytning. Ett av målen med 2020 var att öka på utehänget och det har verkligen skett.

Frilutftsprylar

Tältet och de pylarna har gett familjen IGMR minnen för livet och var/är väl värda sina pengar. Vi har varit ute mycket i år och med på nästan varenda tur finns vårt Trangiakök 27-2 UL. Även om vi inte lagar mat på en utflykt är det underbart att pausa och koka lite kokkaffe. Livskvalitet och nästan lika fint som att stirra i en brasa. Att stormkök blev årets julklapp tycker jag, och vi, var ett bra val – trots knorr från olika håll.

Hela kitet. Kök, säkerhetsflaska och diverse ätattiraljer.
Kokkaffe på Österlen sommaren 2020.

Skor

Att sparande är uppskjuten konsumtion har man ju fått höra. I år var det dock året där tre års sparande och lågintensiv konsumtion tog ut sin rätt. Jag har fyllt på klädförrådet och gladast är jag över mina Blundstones 500 series. Jag försökte köpa dem på Tradera men skick/pris gjorde att jag köpte dem nya istället. Skillnaden mot mina tidigare Clarks Chelsea Boots är enorm. De kändes inte som att de gick att gå in. Blundstones är otroligt sköna och passar lika bra i trädgårdslandet som på kontoret. Mycket nöjd med dessa.

Blundstones. Stay classy.

Löparskorna sjöng också på sista versen. När höger stortå började titta fram var det dags för nya skor. En påstridig säljare på Intersport fick mig att testa Hooka One One Arahi istället för Asics som jag brukar köra. Vilken känsla och vilken konstig känsla. Skon är uppbyggd på ett annat sätt och har inte samma ”drop” alltså lutning. Löpkänslan är underbar och jag är smått kär i mina Arahis. Inte billiga men väldigt sköna.

Övrigt

Erik på Kajak.nu tipsade i ett inlägg om en oljelampa från Feuerhand. Ett mysigt inlägg med övernattning i vindskydd i ljuset av en sådan och jag var såld. Vi köpte en Feuerhand 276 i Zink som ännu inte fått komma ut i naturen. Den flyttar dock runt inomhus och på altanen när vi covid-umgås med nära och kära. Kvalitet och väldigt fin för 249 kr.

För ett par veckor sedan köpte jag en boxningssäck från Amazon.se. Den säcken har fått sig både en och två lusingar, ett par hurringar, och några välriktade thaiboxningssparkar. Jag har väl kört ett par timmar effektiv tid på den och för ca en tusenlapp är den verkligen ett fynd. Har saknat boxningssäck så länge nu och det har varit ett kärt återseende. Fru IGMR tycker jag ser galen ut och att ”vi aldrig lyckats träna så att källarfönstren immar igen förr”. Ett bra betyg i min mening.

Handskar köpte jag till också då de som ingick inte var något vidare. Otroligt prisvärda och inte långt från mina betydligt dyrare gamla handskar i känsla.

Före…
Efter. IGMR junior går loss.

Årets julklapp 2020 enligt IGMRs

Kanske inte helt oväntat är årets julklapp, enligt oss, – att starta ett sparande eller att spara. Sparande ger tid, kontroll och mer självbestämmande till sig själv. Nog om detta.

Pratar vi saker man kan ta på är årets julklapp oljelampan från Feuerhand. Billig, bra kvalitet och skänker mycket trevnad i det IGMRska hemmet. Jag ser fram emot att få ta med den ut i fält till våren eller sommaren.

Bubblare

Jag går nästan alltid runt i en fleece från Urberg (skriver detta inlägg iförd denna). Den var dyr till ordinarie men billig för mig på rea och finns inte att köpa nu. Fru IGMR har en nästan likadan men samma historia där. Den är så dressad och snygg att hon har haft den till kontoret.

Så var det med det. Vilket inköp är du mest nöjd med under 2020? Vad är din kandidat till årets julklapp?

*Inlägget innehåller några annonslänkar

Signatur